Vlaamse sterrenchef Willem Hiele kookt in november bij Wils

Willem Hiele x Wils

De Vlaamse sterrenchef Willem Hiele duikt op maandag 18 november op in de keuken van Wils in Amsterdam. Restaurant Wils viert op deze manier zijn 5de verjaardag. Eerder dit jaar werd restaurant Willem Hiele in Oostende bekroond met de eerste Michelinster. Het restaurant staat daarnaast op nummer 83 in de World’s 50 Best Restaurants lijst. Deze avond bestaat het gezamenlijk menu uit zes snacks en zes gangen.

In natuurgebied De Keignaert bij Oostende opende chef Hiele in 2022 zijn nieuwe restaurant Willem Hiele. Daar werkt hij nauw samen met lokale boeren en vissers. Voor zijn gerechten laat hij zich inspireren door de onvoorspelbaarheid van de natuur. Dat resulteert in een dagelijks veranderende menukaart waar altijd genoeg ruimte is ingericht voor veel moois uit de zee.

Willem Hiele x Wils

Executive chef van Wils, Joris Bijdendijk, is blij om zo de 5de verjaardag van Wils te vieren. Hij steekt enthousiast van wal: “Willem en ik hebben samen een aantal prachtige reizen gemaakt. We zijn in de loop der jaren goede vrienden geworden. Ik ken bijna niemand die meer passie heeft voor het mooie vak dan Willem. Ik kan niet wachten om eindelijk samen met hem te koken op het open vuur van Wils. We gaan er een feestje van maken.”

Wils

Naast het Olympisch Stadion in Amsterdam brengt Wils een culinaire ode aan vuur, de essentie van
alle keukens. Te midden van vuurplaatsen, houtovens en grills werken Meesterkok Joris Bijdendijk en
Chef de Cuisine Thomas Val in de open keuken aan verfijnde gerechten, rechtstreeks van het vuur. In
2021, een jaar na de opening, ontving Wils een Michelinster.

Wils x Willem Hiele op 18 november bestaat uit een menu van 6 snacks en 6 gangen voor 130 euro per persoon en reserveren kan via de website.

Wes van Geneijgen