Dit attractiepark heeft een restaurant met twee Michelinsterren

Het eten in attractieparken wordt over het algemeen niet als heel speciaal gezien. Toch zie je ook daar ontwikkelingen om beter eten aan te bieden, omdat bezoekers erom vragen. In het grootste attractiepark van Duitsland hebben ze dit idee inmiddels helemaal uitgespeeld. Want Europa-Park is het eerste en enige attractiepark ter wereld waar een restaurant te vinden is met een Michelinster (in dit geval zelfs twee sterren), namelijk: Ammolite – The Lighthouse Restaurant.

Ammolite hoorde tijdens de Michelin-ceremonie in Duitsland dit jaar dat ze voor de tiende keer op rij twee Michelinsterren toegekend kregen. De sterrenzaak is gevestigd in het themahotel ‘Bell Rock’. Daar vind je het restaurant op de begane grond van een vuurtoren en opende daar in 2012 de deuren. Al gelijk in 2013 kreeg het restaurant van Michelin een eerste ster en het jaar daarop volgde de tweede.

Chef Peter Hagen-Wiest

Vanaf de opening chef-kok Peter Hagen-Wiest betrokken bij het restaurant. De menu’s die hij samenstelt bestaan uit gerechten die kenmerken van de klassieke Franse Keuken hebben. Maar hij laat zich ook graag beïnvloeden door de Portugese en Aziatische keukens. Daarbij staan verse seizoensgebonden producten van eigen biologische teelt en vlees en vis met een kwaliteitscertificaat centraal. De wijnkelder van de vuurtoren is gevuld met zeer mooie regionale, nationale en internationale wijnen.

Attractiepark met Michelinster restaurant

Over het restaurant valt in de Duitse Michelingids het volgende te lezen. Er staat: “Bij Ammolite wordt u vakkundig verzorgd door een zeer ervaren team. Chef-kok Peter Hagen-Wiest serveert twee verschillende achtgangenmenu’s: Around the World (een culinaire wereldtournee) en Green Forest (vegetarisch). De gerechten zijn goed gestructureerd, de wijnen zijn uitstekend op elkaar afgestemd en de sfeer is tijdloos, chic en elegant.”

Chef Hagen-Wiest is enorm vereerd met deze tiende toekenning. Hij zegt erover: “Dit is een compliment voor ons hele team. Tegelijkertijd is het een stimulans om onze gasten een onvergetelijke culinaire beleving te blijven bieden.”

Wes van Geneijgen