
Tien jonge chefs streden op 4 november bij het Miele Experience Center in Vianen voor de titel beste jonge chef van Noord-Europa. De winnaar mag meedoen aan de finale van de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition 2024/2025. Die eer gaat naar Noah Wynants van De Librije. Zijn compleet plantaardige ‘Dutch Rendang’ werd door de jury van internationale topchefs uitgekozen als beste gerecht.
Aan de Noord-Europese finale deden tien jonge chefs mee: Filip Bjerkem (Noorwegen), Michael Nørtoft (Denemarken), Thilda Martensson (Zweden), Felix Janlöv (Zweden), Ivaylo Gaserov (Noorwegen), Lucas Nielsen (Denemarken), Blake Norgren (Zweden), Victor Guitton (Nederland) en Helena Vallimäe (Estland). Ze werden gejureerd door: Soenil Bahadoer (De Lindehof), Adam Dahlberg (ADAM / ALBIN, Zweden), Anika Madsen (Iris, Noorwegen), Helena Puolakka (Savoy, Finland) en Søren Selin (A-O-C, Denemarken).
De senior souschef van De Librije*** nam naast de overkoepelende titel ook twee van de drie thematische awards mee naar huis. Eind 2025 kookt Wynants in de wereldwijde finale in Milaan voor de titel ‘World’s Best Young Chef’. Dan strijden de winnaars van de 15 wereldwijde regio-finales tegen elkaar.
Dutch Rendang
In Nederland kent iedereen rendang. Voor de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition maakte hij een plantaardige variant om te laten zien wat er allemaal kan met Nederlandse producten. Hij maakte de rendang van aubergine en shiitakes met daarin onverwachte ingrediënten van eigen bodem in verwerkt, zoals hazelnoten en passievrucht.

Mentor
Iedere deelnemer aan de competitie wordt begeleid door een mentor. Nelson Tanate, ook van De Librije, is de mentor van Wynants. Tanate over de competitie: “Het draait om de jonge chefs. Wij als mentor supporten ze alleen. Je wil merken dat je eigenlijk niet nodig bent. En dat voelde ik vandaag ook.”
Beste Jonge Chef Noord-Europa
Naast dat Wynants zich beste jonge chef van Noord-Europa mag noemen. Mag hij zich ook opmaken voor de finale om te strijden voor de titel ‘Best Young Chef’. Tijdens de regionale finale werden er ook drie thematische awards uitgereikt. Daarvan wist Wynants er ook nog eens twee van te winnen.
- S.Pellegrino Social Responsibility Award – Nielsen Lucas, Up For A Change?
- Acqua Panna Connection in Gastronomy Award – Noah Wynants, Dutch ‘Rendang’
- Fine Dining Lovers Food for Thought Award – Noah Wynants, Dutch ‘Rendang’
Noah Wynants is overdonderd: “Eén award winnen is al te gek. Drie is ongelooflijk.” Niet gek voor een 26-jarige die zijn loopbaan begon aan de hotelschool in België. Na een eerste stage bij de Groene Lantaarn** stapt hij in 2015, net 17 jaar oud, als stagiair de keuken van De Librije*** binnen. Daar werkte hij zich op tot senior souschef naast Jonnie Boer en Nelson Tanate.
- Nederlandse supermarktprijzen stijgen het hardst in Europa - 13 oktober 2025
- The Art of Drinks 2025: honderden smaken op één dag onder een dak - 13 oktober 2025
- La Place opent veldkeukenrestaurant in Nationaal Militair Museum - 13 oktober 2025