Japanse visgerechten Hokkai Kitchen nu ook verkrijgbaar bij Crisp

Het was jarenlang de verborgen parel bij de IJmuidense visafslag: het Japanse visrestaurant Hokkai Kitchen. Maar inmiddels kennen veel liefhebbers het restaurant op het industrieterrein van het havengebied. Daar bereidt chef Kuniyoshi Ohtawara, voorheen chef van het Okura Hotel, verfijnde en authentiek Japanse visspecialiteiten. Vanaf deze week zijn de signature producten van Hokkai Kitchen exclusief verkrijgbaar bij online supermarkt Crisp.

Jaren geleden schreef culinair recensent Hiske Versprille in De Volkskrant over een klein Japans restaurant dat verscholen ligt op een anoniem bedrijventerrein in IJmuiden: “Aan niemand vertellen hoor, maar hier moet u dus heen.” Daarmee werd Hokkai Kitchen een publiek geheim onder liefhebbers van de Japanse keuken.

Visleverancier

Naast dat Hokkai een toprestaurant in Nederland is, is het ook de visleverancier aan de Japanse expat-gemeenschap in Europa. Duizenden emigranten bestellen wekelijks bij het bedrijf de smaak van thuis. Want in de producten proef je de liefde voor de rijke Japanse culinaire traditie, bereid met veelal lokaal gevangen vis uit Europa.

Hokkai Kitchen bij Crisp

Het Hokkai-assortiment bij Crisp bestaat uit delicatessen die je rechtstreeks in je mandje én zo in je mond stopt. Zoals een rijke selectie aan versgevroren vis, rechtstreeks uit de zee: van visfilets en sashimi, tot kakiage (hartige tempura snacks) en in panko gepaneerde garnalen. En ingelegde, licht gefermenteerde zalm, die je kunt bereiden zonder ook maar iets toe te hoeven voegen.

Assortiment Hokkai

  • De Hokkai zalm (of makreel) in miso is kraakverse, lichtgegrilde vis met een diepe, umami-rijke smaak. Na 7 minuten garen in de oven is hij klaar om gegeten te worden. 
  • De Hokkai Sake Teriyaki: een absolute zalmklassieker met een lichtzoete saus, waarmee je in combinatie met verse groenten en rijst een authentiek Japans hoofdgerecht klaarmaakt. 
  • De Hokkai Aji Sashimi is Nederlands gevangen horsmakreel, dat via shockfreeze zijn pure versheid behoudt. Tip: meng de vis met wat versgeraspte gember, gehakte lente-uitjes en sojasaus en proef de umami in elke hap. 
  • Hokkai werkte samen met kleinschalige Japanse producenten aan sauzen en andere smaakmakers. De biologische Hokkai Kioke sojasaus wordt gemaakt door een kleinschalig bedrijf dat de saus laat rijpen in houten vaten oftewel ‘kiokes’. Rijping in deze kiokes zorgt voor een intensere smaak – heel anders dan industrieel geproduceerde sojasauzen. 

En de Hokkai miso pasta komt uit een negentiende-eeuwse fabriek op het Japanse platteland. Het geheim is vooral de hechte relatie met deze producenten: meerdere keren per jaar bezoekt Hokkai z’n partners om bestaande banden aan te halen en nieuwe verbindingen aan te gaan.

Valentijnsmenu bij Crisp

In de Crisp-app vind je ook een Valentijnsmenu van chef Ohtawara. Hét Valentijnsgerecht van het Hokkai restaurantmenu is de gegrilde aubergine met miso-zalm, pijnboompitten en rijst. Ook deelt de chef zijn recept voor sashimi van coquilles, die je nu zelf thuis op een chefwaardige manier kunt bereiden.

Chef Ohtawara over zijn liefde voor de Japanse keuken: “De liefde voor de kwaliteit van een ingrediënt proef je terug op het bord. Ik enthousiasmeer mensen graag voor de Japanse keuken en maak dat toegankelijk door mijn passie met de gasten aan tafel in het restaurant te delen. Wij hebben echter maar tien tafeltjes bij Hokkai en zijn voor Valentijnsdag al volgeboekt. Met de producten en het menu in de Crisp-app kunnen klanten er nu thuis van genieten.”

Benieuwd naar de gerechten en producten van Hokkai Kitchen? Check ze via deze link in de Crisp-app.

Wes van Geneijgen