Restaurant WE ARE EDN opent op begane grond DoubleTree by Hilton

We Are EDN interieur

Op de begane grond van DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station is het nieuwe restaurant WE ARE EDN geopend met een all-day dining-concept. De naam spreek je uit als EDEN en staat voor: Engage, Develop en Nurture. Daarmee wil het restaurant meer zin dan alleen een plek waar je een hapje eet of een drankje drinkt.

De sfeer in het restaurant en de bar is huiselijk, waarbij veel inspiratie is gehaald uit de natuur en het internationale menu is aangevuld met lokale favorieten. Imogen Robertson-Barnett, restaurant- en barmanager van WE ARE EDN, zegt: “WE ARE EDN is een plek voor iedereen, of het nu onze gasten zijn of ons personeel. Er werken meer dan vijftien nationaliteiten bij ons die ieder hun eigen persoonlijke touch geven.”

Toegankelijk menu

Het idee van het Hof van Eden speelt op veel gebieden een rol in het restaurant en de bar.
Gasten eten en drinken omgeven door planten, organische vormen en natuurlijke kleuren. Het menu bevat internationale gerechten, maar ook lokale favorieten, met veganistische, vegetarische, vlees- en visopties, gemaakt van verse, seizoensgebonden ingrediënten.

Van ontbijt tot borrel, zowel toeristen, hotelgasten als Amsterdammers kunnen de hele dag terecht bij WE ARE EDN. Bijvoorbeeld voor wentelteefjes, een papajasalade, klassieke burger, ravioli met aubergine en spinazie of een pistache-churro-sandwich.

Bargedeelte

Bij het bargedeelte vind je natuurlijk cocktails en mocktails, maar ook een aantal lokale biertjes. Zo zit er bijvoorbeeld de eigen OPA op de tap, dat is de Oosterdok Pale Ale. Speciaal gebrouwen voor het hotel. Verder staan er door een samenwerking met de Limoncello Club uit Amsterdam een ambachtelijke en biologische limoncello en orancello op de kaart. En dankzij de Amsterdamse Frisdrank Fabriek is er ook ruimte voor craft soda’s.

Lokaal en duurzaam

Het restaurant zet in op lokale en duurzame oplossingen op verschillende manieren. De keuken werkt bijvoorbeeld veel samen met Nederlandse leveranciers, zoals de De Pastafabriek uit Haarlem, Nice to Meat uit Almere en Broodheeren uit Raamsdonkveer. Maar er is ook oog voor lokale, mensgerichte initiatieven te ondersteunen voor een gezondere planeet en gemeenschap. Denk aan werkgelegenheid en het toepassen van afvalreductiesystemen.

Dylan Schiffers, Director of Food & Beverage, vertelt: “WE ARE EDN sluit naadloos aan bij onze visie om DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal te positioneren als een veelzijdige Food & Drink-bestemming. Dit gezinsvriendelijke restaurant vult onze nieuwe koffiebar LOT61 en skybar LuminAir perfect aan. Tegen het einde van het jaar zal de opening van de WE ARE EDN Bar de herpositionering van onze locaties compleet maken.”

Wes van Geneijgen

Eén reactie

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *