
Waar de Olympische sporters in het Olympisch dorp in Parijs tijdens de spelen een stuk minder mogen genieten van fastfood. Is het tijdens de Olympische Spelen in de stad goed genieten van heerlijk eten. Parijs kent heel veel restaurants met een Michelinster. Dit zijn de betaalbare sterrenzaken in Parijs.
Parijs staat bekend om haar rijke gastronomische traditie en op de Olympische Spelen komen zó veel bezoekers af, daar zitten niet alleen maar sportliefhebbers bij. Voor de fijnproevers heeft Chef’s Pencil onderzoek gedaan naar welke sterrenrestaurants verrassend betaalbaar zijn.
Lunchen is een slimme zet
Eigenlijk is dit een cheatcode die voor ieder Michelinrestaurant geldt, mits ze open zijn voor lunch, want bij veel sterrenzaken geniet je ook van een lunchmenu. Die zijn vaak wat toegankelijker qua prijs en wat minder uitgebreid qua gangen. Als je kijkt naar Parijs dan zijn er een paar juweeltjes waar je terechtkunt voor lunch.
Benoit *
Benoit is een bistro die al sinds 1912 bestaat en inmiddels al jaren tot het restaurantimperium van Alain Ducasse hoort. Ducasse is natuurlijk een van de meest gerenommeerde chefs ter wereld. Benoit, gelegen in het hart van Parijs, biedt een lunchmenu aan van twee gangen voor slechts € 32 en drie gangen voor € 42,-.
Quinsou *
Een andere geweldige optie is restaurant Quinsou chef Antonin Bonnet. Het restaurant ligt tegenover een van de meest bekende Franse culinaire instituten, École Grégoire-Ferrandi. In het restaurant ligt de focus ligt op seizoensgebonden producten van hoge kwaliteit, gecombineerd met innovatieve technieken die het moderne gastronomische palet aanspreken. Een tweegangenlunch kost hier € 40,- en voor drie gangen betaal je € 58,-.
Auguste *
Voor een iets hoger bedrag kun je terecht bij Auguste, een restaurant dat synoniem staat voor elegantie en verfijning. Hier biedt chef Gaël Orieux een driegangenlunchmenu aan voor € 47, waarbij je wordt meegenomen op een culinaire reis door de Franse keuken met subtiele, maar complexe smaken.

Dineren in stijl: Fleur de Pavé *
Voor iedereen die liever ’s avonds uiteten gaat, zijn er ook nog genoeg betaalbare opties als je zoekt naar een restaurant met een Michelinster. Fleur de Pavé is er zo een. Daar eet je voor 75 euro een viervangenmenu. Chef Sylvain Sendra, die bekend staat om zijn innovatieve kookstijl, combineert klassieke Franse technieken met moderne invloeden, wat resulteert in unieke en smaakvolle gerechten. In het weekend eet je er een zesgangenmenu voor 130 euro.
Tomy & Co *
Restaurant Tomy & Co van chef Tomy Gousset staat bekend om zijn informele sfeer, maar verfijnde keuken. Hier geniet je van een driegangendiner voor € 80, waarbij de nadruk ligt op frisse, seizoensgebonden ingrediënten en creatieve presentaties.
Jacques Faussat *
Bij restaurant Jacques Faussat van de gelijknamige chef zit je als liefhebber van de traditionele Franse keuken op de juiste plek. Het restaurant hanteert een iets hoger prijsniveau, maar dat is nog altijd een goede prijs voor een sterrenzaak. Voor een driegangenmenu betaal je er 80 euro en voor een viergangenmenu betaal je € 110,-.
Hieronder zie je een kaartje met nog meer goede opties, waaronder Auguste, Baieta, en FIEF.
Betaalbare sterrenzaken Parijs

- Nederlandse supermarktprijzen stijgen het hardst in Europa - 13 oktober 2025
- The Art of Drinks 2025: honderden smaken op één dag onder een dak - 13 oktober 2025
- La Place opent veldkeukenrestaurant in Nationaal Militair Museum - 13 oktober 2025