
Net na de zomer was er geweldig nieuws voor fans van de docuserie Chef’s Table. Na een afwezigheid van vijf jaar werd de terugkeer van de serie aangekondigd in de vorm van drie nieuwe reeksen. De eerste verscheen in september, de spin-off Chef’s Table: Noodles. Vandaag, 27 november, is de echte comeback met het online komen van het zevende seizoen Chef’s Table Volume 7 op Netflix.
Dit zevende seizoen belooft net zo inspirerend en smaakvol te zijn als zijn voorgangers. Wederom worden enkele van de meest visionaire chefs ter wereld in de schijnwerpers gezet. In een totaal van acht afleveringen worden we als kijker ondergedompeld in een mix van gastronomie, cultuur, innovatie en persoonlijke veerkracht. Dat brengt ons van Napels tot aan Oakland.
Acht bijzondere chefs
De acht chefs waarbij we een kijkje in de keukens en levens krijgen, proberen ieder vanuit een unieke achtergrond en toewijding de culinaire wereld transformeren. Dat gaat vanuit thema’s als duurzaamheid, culturele verbondenheid en persoonlijke veerkracht. Iedere chef heeft zijn eigen visie op koken en hun keukens variëren dan ook flink. Dat gaat van verfijnde sterrenrestaurants tot gerechten die tradities en gemeenschappen verenigen.
Nok Suntaranon, Kalaya in Philadelphia (VS)
De Thaise chef Nok Suntaranon, eigenaresse van het bekroonde restaurant Kalaya, combineert de intense smaken van Zuid-Thailand met moderne flair. Haar culinaire reis begon pas op latere leeftijd, maar inmiddels is ze een icoon in de Amerikaanse culinaire wereld.
Kwame Onwuachi, Tatiana in New York City (VS)
Chef Onwuachi’s keuken is een eerbetoon aan zijn Afro-Caribische roots en zijn jeugd in de Bronx. Bij zijn restaurant Tatiana viert hij deze culturele rijkdom. Het restaurant is inmiddels uitgeroepen tot het beste restaurant van New York City door The New York Times.
Ángel León, Aponiente in Cadíz (Spanje)
Chef Ángel León staat bekend als de ‘Chef van de Zee’. Hij verrijkt zijn gerechten graag met ingrediënten die vaak worden genegeerd. In zijn driesterrenrestaurant Aponiente in Cadíz draait het allemaal om duurzaamheid en innovatie waarbij onbekende zeevruchten en algen centraal staan. León is een pionier die gastronomie combineert met ecologische bewustwording.
Norma Listman & Saqib Keval, Masala y Maíz in Mexico-Stad (Mexico)
Dit echtpaar mengt Mexicaanse en Zuid-Aziatische smaken in gerechten die verhalen vertellen over migratie, dekolonisatie en rechtvaardigheid. Bij hun restaurants, waaronder Masala y Maíz, staat de gemeenschap centraal. Hun bijzondere visie maakt eten een middel voor sociale verandering.
Evan Funke, Felix in Los Angeles (VS)
Chef Evan Funke brengt met een diepe liefde voor handgemaakte Italiaanse pasta tradities tot leven in zijn restaurants zoals Felix en Mother Wolf. Funke combineert de eenvoud van Italiaanse gerechten met een ongeëvenaarde toewijding aan ambacht.
Guirong Wei, Master Wei Xi’an in Londen (VK)
Als pionier van de Shaanxi-keuken in het Verenigd Koninkrijk, introduceerde chef Guirong Wei de wereld aan de complexe smaken van de Chinese provincie. Haar populaire noedelrestaurants, zoals Master Wei Xi’an, zijn bekroond en zetten deze rijke culinaire traditie op de kaart.
Peppe Guida, Antica Osteria Nonna Rosa in de baai van Napels (Italië)
De zelfbenoemde autodidact Peppe Guida laat met zijn gerechten zien hoe traditie en moderniteit samenkomen. Zijn gerechten weerspiegelen de schoonheid van Campania’s kuststreken, terwijl ze worden gekenmerkt door een creatieve, verfijnde eenvoud.
Nite Yun, Lunette in Oakland (VS)
Chef Nite Yun brengt de smaken van Cambodja naar Californië via haar restaurants Nyum Bai en Lunette. Als overlevende van een familie die aan de Cambodjaanse genocide ontsnapte, deelt Yun haar erfgoed met gerechten die een eerbetoon zijn aan de verhalen van haar ouders en haar eigen reis.
- Einde voor Vapiano in Nederland: keten definitief failliet - 27 oktober 2025
- Culinaire rijkdom Haute-Savoie: kazen, wijn en vis uit het meer - 27 oktober 2025
- Tijdens de Horecava 2026 staat betaalbare luxe in de spotlight - 27 oktober 2025