Soenil Bahadoer sluit na drie decennia sterrenzaak De Lindehof

Soenil Bahadoer

Het is niet echt een soepel begin van het jaar voor de Nederlandse gastronomie. Want na het verrassende nieuws van de sluiting van restaurant Coulisse in Amsterdam, is er ook nieuws uit het zuiden. Na dertig jaar sluit sterrenchef Soenil Bahadoer zijn tweesterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen. Op 1 mei 2025 sluiten de deuren van het iconische restaurant.

In een interview met De Telegraaf kondigde Bahadoer de sluiting zelf aan. Later op de dag liet hij aan lokale media weten dat de reacties binnenstroomden en de reserveringen ook. Er kwamen 600 reserveringen binnen van gasten die graag nog eens komen eten.

Tijd voor iets nieuws

De Lindehof was voor Bahadoer meer dan een restaurant; het was zijn leven. “Ik heb alles aan De Lindehof gegeven”, laat de chef optekenen. De reacties op zijn aankondiging noemt hij hartverwarmend. “Mensen stonden vanochtend voor de deur met tranen in hun ogen. Voor Nuenen is dit treurig, maar voor mij is het tijd voor iets nieuws.”

Met De Lindehof zette Bahadoer een unieke signatuur op de kaart: een combinatie van de Nederlands-Franse keuken met zijn Surinaams-Hindoestaanse roots. Die innovatie leverde hem in 2004 zijn eerste Michelinster op en in 2014 volgde de tweede ster. Ook scoorde hij hoge ogen bij Gault&Millau, met 18 van de 20 punten en kreeg hij in 2019 de titel ‘Chef van het Jaar’.

Plannen in de maak

Wat de toekomst voor Bahadoer brengt, blijft vooralsnog geheim. Hij hint wel op grootse plannen: “Ik werk hier al bijna zeven jaar aan. Het voelde nooit eerder als het juiste moment, maar nu kan het. Ik wil mensen verrassen, in Nederland en daarbuiten.” Rond maart onthult hij zijn nieuwe project.

Geruchtenmolen

De geruchtenmolen draait inmiddels op volle toeren. Eén theorie wijst naar Gemert, waar in 2026 het luxe hotel Curio Collection by Hilton opent. Het hotel krijgt twee restaurants: een fine dining-restaurant en een meer toegankelijk alternatief, beide met ambities om Michelinsterren te behalen. Laat nu net de naam van chef Bahadoer rondzingen voor deze functie.

Afsluiting met een gouden randje

Voor gasten is er nog een laatste kans om te genieten van Bahadoers iconische gerechten. “De reserveringen zijn geëxplodeerd”, vertelt de chef. “Iedereen wil nog een keer komen eten.” De komende maanden beloven een emotioneel afscheid te worden voor de chef en zijn team.

Wes van Geneijgen

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *