Albert Heijn lanceert vernieuwd versplein in honderden winkels

Versplein AH nieuw

Supermarktketen Albert Heijn vernieuwt het versplein in meer dan 500 winkels. Het aanbod breidt uit met meer gemak, nieuwe tussendoortjes en kant-en-klaar maaltijden. Ook introduceert het bedrijf Culi’s Keuze: verspakketten samengesteld door chefs Hugo Kennis en Vanja van der Leeden. Klanten vinden de pakketten vanaf dit najaar naast alledaagse en seizoensgerechten.

Het versplein is voor veel consumenten een vast startpunt in de winkels, met groente, fruit en maaltijden als basis. Het vernieuwde concept krijgt aparte schappen voor verspakketten en snacks. Daarmee speelt Albert Heijn in op de groeiende vraag naar gemak, variërend van een snelle bite tot een complete maaltijd.

Inspelen op gemak en variatie

“Het versplein is voor ons een belangrijk onderdeel van de winkel”, zegt Constantijn Ninck Blok, directeur merchandising & formats bij Albert Heijn. “We zien dat klanten steeds vaker gemak zoeken: van gesneden groenten en kant-en-klaar maaltijden tot tussendoortjes en verspakketten.

Daarom breiden we het aanbod uit met onder meer zadenbites voor onderweg, nieuwe kant-en-klaar maaltijden zoals zalm met groente of curry madras, en de ‘Culi’s Keuze’-verspakketten die samen met chefs zijn ontwikkeld. Daarmee maken we het klanten nog eenvoudiger om op elk moment van de dag een bewuste en lekkere keuze te maken.”

Drie varianten verspakketten

De nieuwe verspakketten zijn er in drie varianten: alledaagse gerechten, Culi’s Keuze en seizoensfavorieten. Tot het nieuwe assortiment behoren onder meer kiptajine, risotto met kastanjechampignons en een ovenschotel prei-kerrie. Daarmee krijgt het bestaande assortiment een extra culinaire laag.

Meer tussendoortjes en maaltijden

Het aanbod tussendoortjes wordt uitgebreid met twintig snacks, waaronder gedroogd fruit en zadenmixen. Snoepgroenten blijven onderdeel van het schap. Voor kant-en-klaar maaltijden introduceert Albert Heijn ruim zestig nieuwe of vernieuwde producten: van stoomsoepen tot wereldgerechten zoals goulash. Ook het assortiment voor kookgemak groeit, met verse woksauzen, noedels, pastasauzen en stoomgroenten in handige schalen. Nieuwe kruiden en smaakmakers, zoals zwarte knoflook, maken het aanbod compleet.

Wes van Geneijgen

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *