
Supermarktketen Albert Heijn vernieuwt het versplein in meer dan 500 winkels. Het aanbod breidt uit met meer gemak, nieuwe tussendoortjes en kant-en-klaar maaltijden. Ook introduceert het bedrijf Culi’s Keuze: verspakketten samengesteld door chefs Hugo Kennis en Vanja van der Leeden. Klanten vinden de pakketten vanaf dit najaar naast alledaagse en seizoensgerechten.
Het versplein is voor veel consumenten een vast startpunt in de winkels, met groente, fruit en maaltijden als basis. Het vernieuwde concept krijgt aparte schappen voor verspakketten en snacks. Daarmee speelt Albert Heijn in op de groeiende vraag naar gemak, variërend van een snelle bite tot een complete maaltijd.
Inspelen op gemak en variatie
“Het versplein is voor ons een belangrijk onderdeel van de winkel”, zegt Constantijn Ninck Blok, directeur merchandising & formats bij Albert Heijn. “We zien dat klanten steeds vaker gemak zoeken: van gesneden groenten en kant-en-klaar maaltijden tot tussendoortjes en verspakketten.
Daarom breiden we het aanbod uit met onder meer zadenbites voor onderweg, nieuwe kant-en-klaar maaltijden zoals zalm met groente of curry madras, en de ‘Culi’s Keuze’-verspakketten die samen met chefs zijn ontwikkeld. Daarmee maken we het klanten nog eenvoudiger om op elk moment van de dag een bewuste en lekkere keuze te maken.”
Drie varianten verspakketten
De nieuwe verspakketten zijn er in drie varianten: alledaagse gerechten, Culi’s Keuze en seizoensfavorieten. Tot het nieuwe assortiment behoren onder meer kiptajine, risotto met kastanjechampignons en een ovenschotel prei-kerrie. Daarmee krijgt het bestaande assortiment een extra culinaire laag.
Meer tussendoortjes en maaltijden
Het aanbod tussendoortjes wordt uitgebreid met twintig snacks, waaronder gedroogd fruit en zadenmixen. Snoepgroenten blijven onderdeel van het schap. Voor kant-en-klaar maaltijden introduceert Albert Heijn ruim zestig nieuwe of vernieuwde producten: van stoomsoepen tot wereldgerechten zoals goulash. Ook het assortiment voor kookgemak groeit, met verse woksauzen, noedels, pastasauzen en stoomgroenten in handige schalen. Nieuwe kruiden en smaakmakers, zoals zwarte knoflook, maken het aanbod compleet.
- Nederlandse supermarktprijzen stijgen het hardst in Europa - 13 oktober 2025
- The Art of Drinks 2025: honderden smaken op één dag onder een dak - 13 oktober 2025
- La Place opent veldkeukenrestaurant in Nationaal Militair Museum - 13 oktober 2025