
Het Schotse whiskymerk Aberfeldy heeft twee heel bijzondere ambassadeurs aan zich verbonden: chef Joris Bijdendijk en jazzlegende Benjamin Herman. Zij helpen je richting de feestdagen met tips om thuis te genieten van the whisky way of life. Nou denk je misschien ‘hartstikke leuk’, maar de ambassadeurs nemen dit heel serieus en helpen je maximaal om te genieten van de feestdagen
Feestdagen met Aberfeldy
Het whiskymerk lanceerde eind september de campagne Tastemakers waarvan beide heren de gezichten zijn. Om dit kracht bij te zetten reisden zij in juli naar het dorpje Aberfeldy in Schotland. Daar ontstond een warme connectie tijdens de ontdekkingstocht naar de oorsprong van de whisky. Met die inspiratie zijn beide heren aan de slag gegaan op hun geheel eigen manier.
Gecureerde playlist
Bij een goed diner is muziek vrij belangrijk. Als er één iemand is die dit begrijpt, dan is dat Benjamin Herman wel. Hij heeft voor de feestdagen dan ook twee playlists gecureerd: een voor tijdens het koken en een voor tijdens het dineren. Dat zijn: Aberfeldy’s Whisky Way Of Life – Cookin’ for Joris Bijdendijk en de playlist Aberfeldy’s Whisky Way Of Life – Whisky songs.
Benjamin Herman over de muziek: “De playlists bestaan uit werk gecreëerd door mijzelf of vrienden uit mijn nabije kring. Het zijn rustigere nummers die een fijne sfeer weten te brengen en je klikt vanuit deze lijst makkelijk door naar de rest van mijn albums. Muziek is een essentieel onderdeel van mijn leven en elke dag valt er wel iets nieuws te ontdekken. Vooral als je online verder kijkt, gaat de zoektocht eindeloos door.”
Recepten Joris Bijdendijk
Joris Bijdendijk heeft natuurlijk een fantastisch driegangenmenu samengesteld met populaire gerechten van de menukaart van restaurant Rijks. Natuurlijk moeten de gerechten goed te combineren zijn met de Aberfeldy 12 en 16 jaar single malt whisky’s. Het hoofdgerecht is een van zijn befaamde signature dishes: de millefeuille van biet met een legendarische beurre blanc.
Het voorgerecht is gemarineerde forel die perfect samengaat met de Aberfeldy 12 en het nagerecht in de vorm van chocolademousse gaat weer perfect samen met een glas Aberfeldy 16 jaar. Bijdendijk over de gerechten: “Tijdens kerst mogen we uitpakken! Met deze recepten geef ik een paar topgeheimen uit mijn keuken prijs met in de hoofdrol de heerlijke aroma’s die je in Aberfeldy proeft.”
(Foto’s © Chantal Arnts)
- Twaalfde editie Hotelnacht krijgt thema The Art of Balance - 11 september 2025
- MIES is het nieuwe restaurant van boetiekhotel Morgan & Mees - 11 september 2025
- BBC kiest Matt Tebbutt als jurylid MasterChef: The Professionals - 9 september 2025