
Dille & Kamille bestaat 50 jaar en dat wordt in mei op een heel bijzondere manier gevierd. In samenwerking met sterrenchef Sidney Schutte opent er voor een paar dagen een heel bijzonder pop-up restaurant. Daar worden gerechten geserveerd uit het kookboek Groentefeest dat ze samen hebben ontwikkeld, waardoor mei dit jaar ‘Meimaand Groentemaand’ wordt.
Mei staat bij Dille & Kamille geheel in teken van groenten. Deze maand willen ze iedereen inspireren om lekker én bewust te eten met groenten van het seizoen. Daarvoor zijn de handen ineen geslagen met chef Sidney Schutte. Die kennen we van sterrenrestaurant Spectrum (**) in het Waldorf Astoria hotel in Amsterdam. In zijn keuken spelen biologische groenten van het seizoen een belangrijke rol. Samen willen ze iedereen helpen om meer groenten te eten.
Groenten in de hoofdrol
Chef Schutte is met zichzelf wel een heel bijzondere uitdaging aangegaan voor het ontwikkelen van het kookboek. Hij zegt erover: “De opdracht van Dille & Kamille was duidelijk: ontwikkel gerechten met ingrediënten die verkrijgbaar zijn in de meeste supermarkten en houd het eenvoudig. Als chef-kok met een repertoire van zo’n 2500 eigen recepten, dacht ik dat dit een fluitje van een cent zou zijn maar dit vroeg om een totaal andere aanpak.
Gedurende vijf maanden heb ik mezelf uitgedaagd door volledig vegetarisch te eten, om zo alle nieuwe recepten voor dit boek thuis te kunnen uitproberen. Het was een eyeopener en versterkte de gedeelde visie tussen mijzelf en Dille & Kamille: het belang van bewust eten en koken met respect voor de natuur en haar producten.”
Groentefeest
Dit alles heeft geleid tot het kookboek Groentefeest met daarin 100 groenterecepten. In de recepten zijn 56 verschillende groentes verwerkt. Dat levert een boek op met recepten voor salades en stoofgerechten tot ovenschotels, elegante bijgerechten en lichtzoete groentedesserts. Dit alles met duidelijke foto’s en overzichtelijke instructies in korte en heldere stappen.
Dille & Kamille pop-up restaurant
Naast het kookboek wordt er voor het 50-jarig bestaan ook een bijzonder pop-up restaurant opgetogen in mei. In de serre van het kantoor van Dille & Kamille aan de Oudegracht in Utrecht is dit pop-up restaurant op dinsdag 14, donderdag 16 en 17 mei geopend. Voor € 109,55 genieten gasten er van een vijfgangengroentediner met gerechten uit het kookboek en gecombineerd met bijpassende wijnen (of mocktails), tafelwater en koffie of thee.
Reserveren kan vanaf nu via deze website.
- EARTH Water en KLABU werken samen: ADE, donatie, limited edition - 28 oktober 2025
- Rooftopbar CIMA brengt Mexicaanse flair naar Amsterdam - 28 oktober 2025
- Van Helmond naar Eindhoven: chef Jermain de Rozario start opnieuw - 28 oktober 2025