Vier chefs showen hun kunsten tijdens The Best Chef Diner in Daalder

Restaurant Daalder wordt op 17 en 18 september omgetoverd tot de plek voor het The Best Chef Diner. Daar serveren vier van Nederlands meest innovatieve chefs een exclusief menu gevuld met signature gerechten. Dennis Huwaë van Daalder, Michael van der Kroft van het Rotterdamse Tres, Nelson Tanate van De Librije uit Zwolle en Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen staan te trappelen.

The Best Chef Diner

Het samengestelde AMS23 menu bestaat uit vier amuses en acht gangen. Iedere chef is verantwoordelijk voor een amuse en twee gangen die bestaan uit eigen signature gerechten. Waardoor gasten deze twee dagen van de Roos van Librije, Milk skin van Tres, de duif van Daalder en de rendang van De Lindehof op een plek kunnen genieten.

Culinaire stijlen

Alleen al aan de signature dishes zie je de verschillende kookstijlen van de chefs terug. De Surinaams-Hindoestaanse invloeden van Soenil Bahadoer, de rebelse creativiteit met Molukse smaken van Dennis Huwaë, de extreme innovatie van Michael van der Kroft en de verfijning van het culinaire instituut De Librije die Nelson Tanate meebrengt.

Dennis Huwaë over The Best Chef Diner: “Koken met andere chefs is een van de leukste en meest inspirerende dingen die je kan doen in dit vak. En we hebben in Nederland alleen al zoveel inspirerende chefs. Door heel het land vind je restaurants waar ze te gekke dingen doen. Met deze diners kan ik drie van de allerbesten naar mijn keuken in Amsterdam halen. En zo meer mensen een kans geven om deze gerechten te ontdekken.”

Loopt het water al in de mond? Op beide dagen wordt het AMS23 menu om 12:30u als lunch geserveerd en ’s avonds om 18:30u als diner. De kosten zijn 245 euro en voor een wijnpairing komt er 95 euro bij. Reserveren kan via de website van Daalder.

Wes van Geneijgen