
Rolph’s Deli in Rotterdam was sinds de opening in 2018 een fijne hotspot voor ontbijt en lunch. Op diezelfde plek heropenen gastvrouw-sommelier Chantal de Raaf en chef Rolph Hensens nu bistro Le Petit Restaurant. Een sfeervolle moderne Franse bistro waar gasten terechtkunnen voor ontbijt, lunch, diner en cocktails.
De intieme bistro is een plek waar sfeer, gezelligheid, Franse culinaire verfijning en Rotterdamse gastvrijheid samenkomen. Ondernemers en levenspartners Chantal de Raaf en Rolph Hensens waren naast eigenaar van Rolph’s Deli ook vanaf 2014 eigenaar van toprestaurant HMB in Rotterdam, dat ze in de zomer van 2024 verkochten.
Vertrouwt met iets extra’s
Gasten hoeven niet bang te zijn dat ze de vertrouwde ontbijt- en lunchgerechten van Rolph’s Deli moeten missen. Deze staan gewoon op de kaart aangevuld met een toegankelijke dinermogelijkheid onder de naam Le Petit Restaurant. Vanaf 17.30 uur kunnen gasten genieten van een Franse bistrokeuken met gerechten gemaakt met verse hoogwaardige ingrediënten.
Rolph Hensens is zeer tevreden met de veranderingen. Hij vertelt enthousiast: “Hier koken we op een ander niveau dan in HMB. Ik noem het ‘bistro-plus’ gerechten met pure, eerlijke en smaakvolle ingrediënten. Onze keuken is verfijnd, zonder ingewikkeld te zijn. Maar ook een tikkeltje eigenwijs, want dat past helemaal bij ons én bij Rotterdam.”
Le Petit Restaurant
De avondkaart wisselt regelmatig. Op het menu vinden gasten moderne bistrogerechten als rauw gemarineerde tonijn met sesam en avocado en ceviche van hamachi afgewisseld met meer traditionele gerechten als salade niçoise, steak tartare, oesters, carpaccio, entrecote, sliptong en gevogelte met zuurkool.
Daarnaast zijn ook bistroklassiekers als uiensoep en boeuf bourguignon op de kaart te vinden. Voorgerechten doen ongeveer tussen de € 10 en € 22, hoofdgerechten tussen de € 20 en € 40 en desserts rond de € 13.
Wijnen en cocktails
De liefde van het stel voor goede wijnen vinden gasten terug op de wijnkaart. Daarop staan voornamelijk Europese wijnen met de nadruk op Italië en Frankrijk. Chantal de Raaf: “Er is een ruim aanbod wijnen onder de € 50 en wie een topwijn wil drinken kan ook goed uit de voeten. Er zijn veel wijnen per glas verkrijgbaar en met behulp van het Coravin-systeem kunnen we ook duurdere wijnen per glas aanbieden. Eigenwijs als we zijn, serveren we champagne niet in flûtes, maar in coupes. Verder maken we veel werk van cocktails en mocktails, die we zowel overdag als ’s avonds aanbieden.”
Rolph’s Deli is geopend op woensdag, donderdag en vrijdag voor ontbijt, lunch, koffie en cocktails van 09.00 tot 15.30 uur. Le Petit Restaurant is open van woensdag tot en met zaterdag vanaf 17.30 uur voor diner.
- Nederlandse supermarktprijzen stijgen het hardst in Europa - 13 oktober 2025
- The Art of Drinks 2025: honderden smaken op één dag onder een dak - 13 oktober 2025
- La Place opent veldkeukenrestaurant in Nationaal Militair Museum - 13 oktober 2025