
Aan de Albert Cuypstraat in Amsterdam heeft het nieuwe restaurant Bisous de deuren geopend. Met een naam die in het Frans ‘kusjes’ betekent, brengt het nieuwe restaurant de Parijse charme naar de hoofdstad. Ondernemers Bas Noorman en Lowie Jansen zitten achter de nieuwe zaak en het menu is een samensmelting van bourgondisch Frankrijk met de Zeeuwse gastronomie, waarbij hoogwaardige ingrediënten uit de Noordzee en Zeeuws-Vlaanderen de boventoon voeren.
Het nieuwe restaurant is een ode aan de zinnenprikkelende Parijse haute couture restaurants. Dit komt op alle vlakken terug in het interieur van het restaurant en de keuken. Qua design is gekozen voor warme materialen met tijdloze en moderne elementen met als hoofdkleur: diep lippenrood.
Bourgondische Zeeuwse gastronomie
Jansen is opgegroeid in het restaurant van zijn ouders: Auberge de Moules in het Zeeuws-Vlaamse Philippine. Dat levert een menukaart op vol met bourgondische Zeeuwse gastronomie. In de zaak wordt gewerkt met seizoensgebonden ingrediënten en klassieke kooktechnieken.
Op de kaart vindt je klassieke gerechten als: teak au poivre concassé, kreeft, bouillabaisse, kokkels in pastis en zeebaars. Qua desserts kun je bijvoorbeeld genieten van een feestelijke coupe colonel of een dame blanche. Daarbij heeft Jansen een uitgebreide wijnkaart samengesteld die gevuld is met mooie huiswijnen tot zeer exclusieve wijnen.
Vaker terugkomen
Noorman legt zijn idee voor het restaurant vol enthousiasme uit: “Het idee voor Bisous is voortgekomen uit het gemis voor een restaurant waar je meerdere keren per week kan komen. Bij ons kun je zowel uitgebreid dineren en lekker blijven hangen, als pas later op de avond aanschuiven voor cocktails aan de bar. Daarom vind je op de menukaart ook een ruime selectie van barvriendelijke aperitiefgerechten zoals: toast kannibaal, oesters, kaviaar en crudité.”
Muziekje erbij?
Wat je in steeds meer zaken ziet, is dat muziek een steeds grotere rol speelt. Zie bijvoorbeeld Bar Beurre in Maastricht. Noorman en Jansen zijn jarenlang actief geweest in de Amsterdamse eventscene, dus muziek speelt ook bij Bisous een belangrijke rol. Om de ambiance op donderdag, vrijdag en zaterdag te versterken draait er vanaf 22:00 uur een lokale dj in de zaak.
Bisous is van dinsdag tot donderdag geopend van 17:00 tot 01:00 en vrijdag en zaterdag van 12:00 tot 3:00.
- Nederlandse supermarktprijzen stijgen het hardst in Europa - 13 oktober 2025
- The Art of Drinks 2025: honderden smaken op één dag onder een dak - 13 oktober 2025
- La Place opent veldkeukenrestaurant in Nationaal Militair Museum - 13 oktober 2025