Nieuwe delicatessenzaak Gastrovino Harboury aan de Piushaven in Tilburg

In de Piushaven in Tilburg werd deze zomer een mooie nieuwe delicatessenwinkel geopend: Gastrovino Harboury. Dit mooie stukje stad krijgt er zo een bijzondere winkel en een vernieuwd restaurant bij. Want ook restaurant Harboury (zelfde eigenaren) heeft hierdoor een nieuwe vibe gekregen.

Restaurant Harboury aan de Piushaven in Tilburg is een begrip in de stad. Het is een plek waar je binnenloopt en je gelijk thuis voelt. De altijd goedlachse gastvrouw Marly ontvangt je met open armen en chef Hein zorgt ervoor dat je op gastronomisch gebied niks tekort komt. Tijdens de lockdowns is de zaak tijdelijk omgebouwd tot delicatessenwinkel, dat was een goude greep en dit kreeg een vervolg met de nieuwe wijn- en traiteurzaak iets verderop.

Gastrovino Harboury in Tilburg

In Tilburg heb je eigenlijk een paar zaken waar je terecht kan voor heerlijke delicatessen voor een verjaardag, feestje of goede borrel. Daarom was ik zo verrast toen ik van de zomer van de nieuwe zaak hoorde en er voor het eerst binnenliep. Er zijn in de stad wel wat andere delicatessenzaken, maar nergens heb je zo’n ruim aanbod aan toffe wijnen en geweldige delicatessen bij elkaar in een ruimte.

Aanbod

De laatste keer dat ik in de zaak was, werd het éénjarig bestaan gevierd met onder meer een wijnproeverij. Mooi om te zien is dat de winkel steeds meer een eigen karakter krijgt. Natuurlijk heb je de mooie producten die je gewend bent van Gastrovino, maar er komen ook wat meer lokale (regionale) en eigen producten in vooral de vitrines te liggen.

Tijdens de wijnproeverij heb ik dankzij Marly ook wat toffe producten uit de vitrine mogen proeven. Chef Hein heeft namelijk een paar specialiteiten die er verkrijgbaar zijn: eigen gerookte vis, zoals zalm. Maar ook heerlijke rillettes die hij zelf maakt. Dankzij mijn tripje naar de Zuid-Atlantische kust zeg ik daar nooit meer nee tegen. Ik weet in ieder geval zeker waar de borrelplank voor kerstavond vandaan komt!

Wes van Geneijgen