Overtollig brood wordt bier bij Sheraton Amsterdam Airport Hotel

Het overtollige brood bij het Sheraton Amsterdam Airport Hotel krijgt een tweede leven. Voor de introductie van het ‘Gouden Brood’-concept toveren ze overtollig brood uit de keukens van het Sheraton bij Schiphol om tot bier. Met dit nieuwe initiatief wil Sheraton Amsterdam een deel van de voedselverspilling terugdringen. Het bier is vanaf eind september verkrijgbaar bij de horeca van het hotel op Schiphol.

Oud brood wordt bier bij Sheraton

Het idee voor ‘Gouden Brood’ kwam voort uit een deelname van het Sheraton Amsterdam-team aan de jaarlijkse Thrive Drive wedstrijd van Marriott Hotels – het moederbedrijf van Sheraton Hotels. Deze wedstrijd is gericht op het stimuleren van duurzame innovaties binnen de hotelgroep. Na talloze brainstormsessies en creatieve inspanningen bracht het team van het hotel dit idee tot leven.

Thrive Drive wedstrijd

Het concept werd geselecteerd voor de Europese competitie en belandde als één van de finalisten in de EMEA-wedstrijd. Uiteindelijk werd ‘Gouden Brood’ tot winnaar uitgeroepen, waardoor het Sheraton Amsterdam-team met de overwinning zijn visie kon verwezenlijken.

Bierbrouwen met brood

Om het duurzame bierconcept tot leven te brengen, heeft Sheraton Amsterdam de handen ineengeslagen met een lokale bierbrouwerij die beschikt over de benodigde expertise waar het gaat om brouwen van bier met brood. Het brouwproces van de American Pale Ale ‘Gouden Brood’ (alc. 5,2% vol) duurt in totaal drie maanden.

Paul Chevalier, General Manager Sheraton Amsterdam Airport Hotel, over het bier: “Samen met de brouwerij hebben we het bierrecept gecreëerd met zorg voor de smaakvoorkeuren van onze hotelgasten en de reeds beschikbare bieropties in ons hotel.” aldus Paul. “Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een verfrissende American Pale Ale.”

Fruitig blond bier

Het resultaat van is een fruitig blond bier. In het brouwproces is een deel van de gerstemout vervangen door de broodresten van Sheraton. Dat zorgt voor een subtiele bitterheid die het bier krijgt en die gaan gecombineerd met frisse citrustronen van grapefruit. Het bier is vanaf nu te krijgen bij het Sheraton-hotel op Schiphol van de tap of in blik.

Wes van Geneijgen