Gucci Osteria x RIJKS: bijzonder culinair weekend in Amsterdam

RIJKS x Gucci Osteria

RIJKS in het Rijksmuseum in Amsterdam opent zaterdag 1 en zondag 2 februari de deuren voor een bijzondere culinaire samenwerking. Dat weekend ontvangt chef Joris Bijdendijk de gerenommeerde gastchefs Karime López en Takahiko Kondo van Gucci Osteria da Massimo Bottura uit Florence. Samen verzorgen zij een zesgangenmenu dat belooft een ware smaaksensatie te worden.

Gucci Osteria da Massimo Bottura is wat je krijgt als je twee Italiaanse iconen samenvoegt. Eigenlijk is het een kitscherige versie van een klassiek Italiaans osteria. Naast die in Florence zijn er zusterrestaurants in Beverly Hills, Tokio en Seoul te vinden. Hoewel Bottura’s naam boven de deur staat, draaien chefs Karime López en Takahiko Kondo de zaak in Florence.

Twee bijzondere chefs

Karime López, head chef van Gucci Osteria en de eerste Mexicaanse vrouw die een Michelinster ontving, heeft een indrukwekkende staat van dienst. Van Central in Lima tot Osteria Francescana in Modena, López weet hoe ze tradities kan combineren met vernieuwing. Haar gerechten balanceren Italiaanse elegantie en wereldwijde invloeden.

Takahiko Kondo, co-executive chef en López’ echtgenoot, voegt zijn Japanse precisie en jarenlange ervaring bij Massimo Bottura toe aan het duo. Samen brengen zij iconische gerechten zoals de Purple Corn Tostada en de humoristische Cannolo che Voleva Diventare un Cannellone naar Amsterdam, geïnspireerd door hun gedeelde ervaringen en culinaire culturen.

Wat mogen gasten verwachten?

Het exclusieve menu dat deze twee chefs samen met chef Bijdendijk en het keukenteam van RIJKS dit weekend serveren bestaat uit zes snacks en zes gangen. Het belooft een samensmelting te worden van Nederlandse, Mexicaanse, Italiaanse en Japanse smaken, geïnspireerd door de inventieve aanpak van zowel Gucci Osteria als RIJKS.

Eerdere gastchefs bij RIJKS

RIJKS staat bekend als de Keuken van de Lage Landen, waarbij lokale producten centraal staan. Onder leiding van chef Joris Bijdendijk verwelkomde RIJKS al meer dan 30 internationale topchefs. Onder wie Tim Raue (Tim Raue, Berlijn), Elena Reygadas (Rosetta, Mexico-Stad), Virgilio Martínez (Central, Lima), Richard Ekkebus (Amber, Hong Kong), Leonor Esponisa (Leo, Bogota), Jorge Vallejo (Quintonil, Mexico-Stad) en Mauro Colagreco (Mirazur, Frankrijk).

Wes van Geneijgen

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *