
Het Low Food Festival werd vorig jaar voor de eerste keer gehouden. De tweede editie komt er en wel van 6 tot en met 8 september. Tijdens deze drie dagen krijgen food lovers, van beginnende thuiskoks tot doorgewinterde foodies, de kans om bijzondere gerechten en producten te proeven terwijl ze hun culinaire kennis verbreden onder begeleiding van nationale en internationale chefs.
Dit jaar zijn onder andere Max La Manna, Yvette van Boven, Freddy Tratlehner (Vjeze Fur) en Joris Bijdendijk (RIJKS® en WILS), Asma Kahn (Chef’s Table) en Calum Franklin (The Pie Room) op het festival aanwezig.
Gevarieerd menu
Tijdens het festivals zijn er liveshows, tastings, gastchefdiners, workshops, een foodtour en een foodmarkt te bezoeken. Tijdens de shows kijken bezoekers live mee met bekende chefs die hun signature dishes bereiden. Voor de fijnproevers zijn de keukens van WILS Restaurant en WILS Bakery Café tijdens het festival open met speciale festival menu’s en gastdiners.
Foodmarkt
Voor wie geïnteresseerd is in de ingrediënten waar topchefs mee werken is er een foodmarkt met een line-up van bijzondere producten. Ook is er een workshopprogramma in samenwerking met delicious.academy, variërend van kookworkshops tot foodfotografie en patisserie. Voor kinderen is er een kinderprogramma dat vrij toegankelijk is voor alle jonge foodies vanaf 6 jaar.
Chefs
Er gaat ook dit jaar een keur aan (internationale) topchefs aanwezig zijn op het Low Food Festival. Onder meer Asma Kahn van de Netflix-serie Chef’s Table en Calum Franklin, dé koning van de English pie uit Londen. De Amerikaanse low-waste chef en kookboekenschrijver Max La Manna geeft een liveshow waarmee hij praktische tools geeft om met zo min mogelijk afval te koken. Daarnaast geven kooksensatie Freddy Tratlehner en topchef Joris Bijdendijk een show en er betreden nog veel meer inspirerende chefs het podium.
Tickets
De algemene toegang tot het festival is gratis. Voor workshops, liveshows en lunches / diners zijn losse tickets beschikbaar. Die zijn te koop via deze website.
- Twaalfde editie Hotelnacht krijgt thema The Art of Balance - 11 september 2025
- MIES is het nieuwe restaurant van boetiekhotel Morgan & Mees - 11 september 2025
- BBC kiest Matt Tebbutt als jurylid MasterChef: The Professionals - 9 september 2025