
Low Food en Move Amsterdam organiseren samen met ATAG de tweede editie van het Low Food Festival. Dat is van 6 tot en met 8 september. Dan wordt de gastronomische wereld drie dagen lang opengesteld voor iedereen die van goed, lekker en eerlijk eten houdt. Naast dat er veel te proeven valt, draait het ook om alles leren over smaken, koken en ingrediënten.
Om bezoekers mee te nemen op al deze gebieden zijn er liveshows, workshops, een foodmarkt, gastchef-diners en foodtours. Chefs en experts uit binnen- en buitenland leren bezoekers de fijne kneepjes van hun vak. Zo nemen Freddy Tratlehner, Joris Bijdendijk, Max La Manna, Asma Khan, Yvette van Boven en Teun van de Keuken hen mee in hun wereld.
Liveshows en gastdiners
Tijdens het festival zijn er in het kooktheater verschillende liveshows. Onder meer van: Low waste chef Max La Manna, ‘King of Pie’ Calum Franklin en Asma Khan (bekend van Chef’s Table). Yvette van Boven en Teun van de Keuken doen een live podcastopname van ‘Etenstijd’, chef Giel Kaagman maakt gedurfde lokale surf & turf. Freddy Tratlehner en Joris Bijdendijk koken samen uit een mysterybox.
Emma de Thouars geeft een masterclass solo-koken, een primeur omdat in dezelfde week haar gelijknamige boek solo koken uitkomt. De keukens van WILS Restaurant en WILS Bakery Café zijn tijdens het festival geopend met speciale festival menu’s en gastchef-diners. Reserveren wordt aangeraden voor deze specials evenals voor de andere onderdelen van het programma.
Workshops
In samenwerking met delicious.academy zijn er verschillende inspirerende workshops. Zo geven onder andere chefs Donovan Kraag, Paulami Joshi, Vanja van der Leeden, en patissiers Lotte van Gorp en Laura Vervoort geven de geheimen prijs van hun signature gerechten. Er zijn ook doe-workshops die net iets buiten het koken zelf staan: Oof Verschuren leert bezoekers alles over foodfotografie, saladekoningin Ajda Mehmet vertelt ales over foodstyling en Marlies Bax geeft een workshop culinary storytelling.
Foodmarkt
Op de foodmarkt zijn vooral veel producten en merken terug te vinden. Zo geeft Tortilleria Taiyari Mexicaanse tips & trucs, brengt Dutch Wasabi een stukje Japan naar Nederland en presenteert Milou Broersen haar duurzame servies. Daarnaast is het mogelijk om zelf op pad te gaan: met een foodtour kan een Urban Arrow bakfiets vanaf het festival mee worden genomen en krijgen deelnemers toegang achter de schermen van culinaire locaties in de buurt.
De algemene toegang tot het festival is gratis. Voor workshops, liveshows en lunches / diners zijn losse tickets beschikbaar. Die zijn te koop via deze website.
- Twaalfde editie Hotelnacht krijgt thema The Art of Balance - 11 september 2025
- MIES is het nieuwe restaurant van boetiekhotel Morgan & Mees - 11 september 2025
- BBC kiest Matt Tebbutt als jurylid MasterChef: The Professionals - 9 september 2025