
Chef Estée Strooker opent op 2 en 3 oktober Bar Bietstro voor lunch en diner. Een exclusief pop-up restaurant waar het twee dagen lang allemaal draait om de meest kleurrijke, smaakvolle groente van Nederland: de rode biet. Chef Estée Strooker, bekend van o.a. 24Kitchen en groot fan van lokale groenten, laat al haar creativiteit los in een verrassend vegetarisch driegangenmenu.
De rode biet kent natuurlijk iedereen, toch eet maar 1 op de 3 mensen in Nederland biet (GfK, 2022). Bieten zijn met hun kenmerkende kleur en aardse smaken een gezonde krachtpatser die ieder gerecht een verrassende twist geeft. Dat gaat Strooker ook in het volledig vegetarisch menu aan haar gasten showen. Klassieke gerechten krijgen een bietentwist: van millefeuille van gedroogde bietenham tot bieten tarte tatin en bietenwinegums.
Rode smaakmaker
Afhankelijk van de bereidingswijze bieden bieten een subtiele, knapperige textuur die zowel zoet als licht bitter kan zijn. Strooker over haar liefde voor de biet: “Bieten zijn mijn favoriete groente! Ik maak er van alles mee. Bieten zijn kleurrijk, smaakvol, oer-Hollands en je kunt er super veel kanten mee op. Bovendien is het een hele bewuste keuze voor je lijf en omgeving.
Dat ik de chef ben van Bar Bietstro vind ik echt fantastisch. Het brengt twee grote liefdes samen: Parijs en de biet in al haar glorie. Ik maak een fantastisch menu met de biet in de hoofdrol. Van mijn signatuur amuse de bieten-hazelnoot macaron tot bieten steaks, tarte tatins met biet, millefeuille en bieten winegums.”
Bar Bietstro
Bar Bietstro is open voor diner om 18:30 op 2 oktober en op 3 oktober voor lunch om 13:00 en diner om 18:30. De pop-up is te vinden op de Boomstraat 41 in Amsterdam. Reserveren kan via de website.
- Exclusief feest Patrón El Alto bij Zum Barbarossa tijdens ADE - 7 november 2025
- Old Fashioned Week 2025: 40 bars en 3 topchefs presenteren twists - 6 november 2025
- Copal Amsterdam: moderne Mexicaanse keuken met oog voor traditie - 6 november 2025