Maak zelf een reis naar Château Purcari in Moldavië

Aangezien foodtrips hier regelmatig op de agenda staan, is het altijd mooi om ook anderen eens zo’n kans te gunnen. Het wijnhuis Château Purcari uit Moldavië biedt namelijk wijnliefhebbers in Nederland de kans om een volledig verzorgde reis voor twee personen naar Moldavië te winnen. Dat kan tijdens de Nationale Wijndagen van 7 tot 9 oktober.

Persoonlijk vind ik het altijd inspirerend om naar landen of regio’s af te reizen waar ik nog nooit ben geweest. Zeker als ik er nog te weinig van af weet. Moldavië is zo’n land. Op het gebied van wijnen zie je wel steeds vaker toffe dingen uit Oost-Europa komen. Dus van het idee om een wijnhuis uit 1827 in Moldavië te bezoeken word ik heel vrolijk.

Reis naar Château Purcari

Om wijnliefhebbers kans te laten maken op een bijzondere reis naar Moldavië hebben wijnhuis Purcari en Vinify de handen ineengeslagen. Iedereen die tussen 1 en 20 september via de website minimaal twee flessen wijn uit het assortiment van Purcari koopt, maakt kans om te winnen. Als extraatje krijg je ook nog eens 20% korting met de code PURCARI op niet afgeprijsde wijnen van het wijnhuis.

Wat kun je winnen?

De winnaar wint voor twee personen een reis naar Moldavië. Daar zit bij inbegrepen: een vlucht naar Chişinǎu, twee overnachtingen – één op Château Purcari en één in de hoofdstad Chişinǎu -, verschillende culinaire ervaringen, een exclusieve rondleiding door de wijngaarden van Purcari, een proeverij van de wijnen en deelname aan de festiviteiten rondom de Nationale Wijndagen in Chişinǎu. De ambassadeur van het wijnhuis is er in Moldavië ook bij.

Château Purcari

Gelegen in het pittoreske dorpje Purcari, in de wijnregio Stefan Voda, heeft Château Purcari een erfenis die teruggaat tot de 19e eeuw. Het begint voor Purcari-wijnen in de diepe wijnkelders. De wijnen worden uitsluitend gerijpt in Franse eiken vaten. Tijdens periodes die variëren van 6 tot 18 maanden, wordt de wijn rijk aan tannines en aromatische componenten.  

Hier ontwikkelen de wijnen van Purcari hun complexe karakter en aroma’s van verfijnd hout, vanille en chocolade. Het zorgvuldige proces wordt bekroond door de flesrijping (met natuurlijke kurken). Die duurt nog eens 6 maanden, onder optimale omstandigheden in een koelkamer. Het resultaat is een reeks wijnen, waaronder de beroemde Negru de Purcari, Rosu de Purcari en Alb de Purcari.

Deze wijnen, gemaakt van met de hand geoogste- en geselecteerde druiven, ondergaan een traditioneel productieproces gebaseerd op de regels van Franse wijnbereiding. De druiven worden voorafgaand aan de gisting gekoeld, dat in combinatie met de tweede fermentatie resulteert in wijnen van kwaliteit en karakter.    

Wes van Geneijgen