
Beyond Meat heeft er zo te zien een nieuwe traditie bij: nieuwe producten lanceren tijdens de Horecava. Vorig jaar lanceerde het bedrijf de plantaardige Beyond Chicken-Style producten, die echt niet onderdoen voor de kipvarianten, en dit jaar was er weer een nieuwe innovatie te proeven. Het bedrijf liet aan vakmedia en hongerige bezoekers van de beurs de Beyond Steak proeven.
Beyond Meat was de eerste plantaardige burger waarvan ik dacht: deze is misschien wel lekkerder dan een standaard hamburger. Dat gevoel kregen heel veel mensen wereldwijd waardoor de burger de industriestandaard werd. Het bedrijf is daarna door gegaan met het ontwikkelen van producten die qua smaak, textuur en structuur niet te onderscheiden zijn van dierlijk vlees.
Beyond Steak
De nieuwe innovatie, Beyond Steak, is er een in lijn met andere producenten die plantaardig vlees op zo’n manier proberen te benaderen dat het niet meer te onderscheiden is van dierlijk vlees. Biefstukpuntjes moeten de volgende stap zijn. Die van Beyond Meat zijn sappig, mals en hebben een heerlijke bite waardoor ze in allerlei gerechten te gebruiken zijn.
De plantaardige ingrediënten die gebruikt worden om de Beyond Steak te maken zijn onder meer tuinbonen en tarwe. Daardoor zijn de steaks een goede bron van eiwitten met 24 g eiwit en 182 calorieën per 100 g. Daarnaast bevat het product weinig verzadigd vet (1 g per portie) en het is vrij van cholesterol.
Nieuwe stap
Harm Dijkstra, Sales Manager Foodservice BeNeFra Beyond Meat, over het nieuwe product: “De introductie van de nieuwe Beyond Steak in Nederland is de perfecte manier om het jaar te beginnen. De smaak en textuur van de plantaardige stukjes komen perfect tot uiting. Naast de planaatdige flanksteak breiden we ook het assortiment van Beyond Burger Chicken-Style verder uit.”
A Healthier Steak
Beyond Steak is door TIME erkend als ‘A Healthier Steak’ in hun lijst met beste uitvindingen van 2022 en voldoet aan de voedingsrichtlijnen van het Heart-Check Certification Program van de American Heart Association en het Better Choices for Life-programma van de American Diabetes Association.
De Beyond Steak komt later dit jaar eerst bij de groothandel te liggen voor restaurants en de foodservice, daarna komt hij uiteindelijk ook bij de supermarkt te liggen voor consumenten.
- Reistrends voor 2026: reizen wordt persoonlijker dan ooit - 26 oktober 2025
- Teremana Tequila breidt uit naar twintig nieuwe markten - 25 oktober 2025
- NVWA grijpt in: vegetarisch gehakt moet andere naam krijgen - 25 oktober 2025