
Bij chocolatier Leonidas is plek in de vaste collectie gevonden voor een nieuw assortiment plantaardige bonbons. De vegan lekkernijen worden toegevoegd aan het vaste aanbond, omdat de vraag vanuit consumenten blijft bestaan. In totaal worden er vier verschillende smaken plantaardige bonbons in het assortiment opgenomen die volledig vrij zijn van dierlijke ingrediënten.
De Meester-Chocolatiers van het bedrijf hebben het nieuwe plantaardig assortiment zorgvuldig samengesteld waarbij hoogwaardige ingrediënten, waaronder chocolade zonder palmolie, centraal staan. De vier vegan bonbons bieden een verrassende smaakexplosie en zijn dankzij de plantaardige ingrediënten ook geschikt voor mensen met een lactose-intolerantie, vegetariërs en veganisten.
Vier plantaardige bonbons
De vier nieuwe smaken zijn allemaal gebaseerd op een verfijnde karamelvulling. Dat zijn geworden:
- Vegan karamel Guérande: een jasje van pure chocolade* met een vulling van karamelcrème en Guérandezout.
- Vegan karamel: een jasje van pure chocolade* met een vulling van karamelcrème.
- Vegan karamel bergamot: een jasje van melkchocolade** met een vulling van karamel en bergamotsmaak.
- Vegan karamel sinaasappel: een jasje van melkchocolade** met een vulling van karamelcrème en stukjes gekonfijte sinaasappelschil.
*Pure chocolade (min. 55% cacao)
** Chocolade met rijstsiroop (min. 51% cacao)
Verschillende verpakkingen
Consumenten kunnen hun eigen assortiment samenstellen en kiezen uit de iconische ballotins. Elke ballotin, in de kenmerkende Leonidas-kleuren, heeft een stijlvol en praktisch design en is beschikbaar in verschillende formaten: van 250 gram tot 1,5 kilo. De ballotins kunnen gepersonaliseerd worden. De nieuwe vegan bonbons zijn daarnaast ook verkrijgbaar in zakjes of in de Heritage-doos.
Consumentenprijzen:
Vegan pralines per kilo: 49,80€
Ballotin 250 g: 12,45€
Ballotin 500 g: € 24,9€
- Old Fashioned Week 2025: 40 bars en 3 topchefs presenteren twists - 6 november 2025
- Copal Amsterdam: moderne Mexicaanse keuken met oog voor traditie - 6 november 2025
- Braziliaanse chef weigert plantaardig te koken voor prins William - 5 november 2025