Jumbo opent compleet nieuw concept bij de eigen Foodmarkt Breda

Jumbo Foodmarkt Breda

In Breda is deze week een compleet vernieuwde Jumbo Foodmarkt geopend. In 2013 was dit ook de locatie waar de eerste Foodmarkt van de supermarktketen opende. In deze vernieuwde winkel zijn nieuwe versconcepten terug te vinden als: ‘Green Grill’ en ‘Chefs & Slagers’. Deze moeten de versbeleving en smaak positief beïnvloeden.

Ton van Veen, CEO van Jumbo, zegt over het nieuwe concept: “In deze Jumbo Foodmarkt komt alles samen; nieuwe versconcepten, ons aanbod dat vers gekookt, gegrild en bereid wordt en nieuwe producten waaronder assortiment van het nieuwe foodmerk Jumbo’s. Wat we in deze Jumbo Foodmarkt aan foodbeleving aanbieden, is niet alleen een proeftuin voor klanten maar ook voor onszelf.”

Nieuw jasje

De al eerder aangehaalde Green Grill moet klanten helpen om meer groenten te eten. Van groenten die op de Green Grill bereid zijn, worden direct soepen, sauzen of volwaardige groentegerechten gemaakt. Chefs & Slagers is de vernieuwde slagerij waar producten ter plekke worden bereid. Denk daarbij aan burgers en gehaktballen.

Nieuwe inrichting

Naast dat de groenteafdeling en slagerij een kekke nieuwe naam hebben gekregen, loop je als klant ook op een andere manier door de winkel. Bij het binnenlopen is er een kiosk waar wekelijks nieuwe producten worden geshowd, zoals nu Hangry Hats. Die kennen we onder een andere naam nog van vorig jaar.

Meer vers

De kern van de nieuwe winkel is dat er meer verse producten of gerechten te vinden zijn. Dat gaat om borrelschalen, verse maaltijdpakketten, sushi en andere Aziatische gerechten, maar ook salades en poké bowls. Ook is er genoeg ruimte voor het nieuwe huismerk Jumbo’s en allerlei kruidenmelanges, smaakoliën, smaakboters en miso’s. Alles om klanten meer verse producten te laten eten.

Wes van Geneijgen