GRO introduceert een plantaardige BorrelBox

GRO begon ooit met het inzetten van oesterzwammen als vleesvervanger die worden geteeld met de reststromen van koffiedik om zo tot een meer circulaire samenleving te komen. Daar worden toffe plantaardige producten mee gemaakt, zoals de oesterzwambitterbal. Er is meer, want GRO komt nu met de plantaardige BorrelBox.

We zijn in ons land namelijk groot fan van de ‘bruine fruitschaal’ die dan gevuld is met allerlei snacks als bitterballen, kaasstengels, kipnuggets, vlammetjes, frikandellen en mini-loempia’s. GRO komt nu met een plantaardige variant met zes nieuwe en verrassende minisnacks om samen van te genieten.

GRO plantaardige BorrelBox

De nieuwe plantaardige borrelbox bestaat uit zes verschillende snacks die gemaakt zijn met plantaardige, circulaire en lokale ingrediënten. Daarvoor blijft GRO voor een deel bij de basis met de Oesterzwambitterbal en Oesterzwamnugget. Die eerste is de volledig plantaardige variant van de klassieker en de nugget is een nieuwe snack waarvan je niet merkt dat hij kiploos is.

De andere vier snacks die in de box zitten, zijn de Wakame minikroket, Veganette, Lasagnette en mini-loempia. De oesterzwambitterbal is al sinds 2013 het succesnummer van GRO gemaakt met oesterzwammen, knolselderij en peterselie. De Wakame minikroket wordt gemaakt met Japans zeewier van Hollandse bodem voor de umami.

Snacklegende

De Veganette is een Aziatisch/Hollandse fusion-snack met een vulling van kool, prei, paprika en selderij in een lichte curry. Gemaakt door snacklegende Piet Laan. Zijn eerste eigen Italiaanse snack zit ook in de box. Dat is de Lasagnette die is gemaakt met tagliatelle, aubergine, tomaten en Italiaanse kruiden in een dunne krokante kroket.

Thuis serveer je bij de GRO plantaardige borrelbox natuurlijk een plantaardige (citroen)mayo, vegan mosterd en chilisaus. Maar vanaf vandaag is hij ook te bestellen op terrassen en restaurants door heel Nederland.

Wes van Geneijgen