Limited edition St-Germain Cruffin & Croissant bij Pantopia A’dam

ST-Germain x Pantopia croissant

Bakkerij Pantopia in Amsterdam en St-Germain bundelen hun krachten voor het gebakje van dit seizoen: een limited edition St-Germain Cruffin & Croissaint. Het luchtige deeg is gevuld met een crème van yuzu, citroen, dille en vanille, waarin de frisse tonen van vlierbloesemlikeur doorklinken. Deze creatie is tot en met 25 oktober exclusief te proeven bij Pantopia.

Pantopia is de plek in de hoofdstad waar croissants en andere patisserie bijna naar kunst worden verheven. Patissier Youssef Zyat vertaalde voor deze samenwerking de bloemige en citrusachtige tonen van de likeur naar een vulling die zowel fris als romig is. Het resultaat is een gebak dat de finesse van klassieke patisserie verbindt met de lichtheid van een aperitief.

Onthulling tijdens St-Germain Bakery Beats

De lancering van het gebak vond plaats tijdens het evenement St-Germain Bakery Beats. In september werd de cruffin en croissant gepresenteerd tijdens een aperitiefmoment met DJ Ruben Michael. Met een spritz in de hand genoten genodigden van zijn muziek en de nieuwe creatie.

  • ST-Germain x Pantopia croissant
  • Pantopia x ST-germain
  • ST-Germain x Pantopia croissant
  • Pantopia x ST-germain
  • St Germain x Pantopia

“Die mix van croissantjes en Franse elegantie maakte de namiddag speels en uniek. Het voelde bijna alsof ik in een geheime bar in Parijs stond te draaien. Met tracks als Jazzy Nights van Bellaire, ontstond precies die lichte, stijlvolle mix van jazz en house. Die paste perfect bij de elegantie van het merk”, aldus Ruben Michael.

Exclusief bij Pantopia in Amsterdam

De limited edition ST-Germain Cruffin & Croissaint is tot en met 25 oktober verkrijgbaar bij Pantopia, op Kerkstraat 163 in Amsterdam. De pastry combineert citrus en bloemen met klassieke Franse patisserie. Ideaal in combinatie met een St-Germain Spritz: mix 40 ml St-Germain, 60 ml prosecco en 60 ml bruiswater, en garneer met een schijfje citroen.

Wes van Geneijgen

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *