
Kwekkeboom heeft het assortiment voor de thuisborrelaar die de airfryer (of oven) onder handen genomen om de receptuur te optimaliseren én om ook op plantaardig vlak te innoveren. Dat levert een echte ‘umami-bom’ in de vorm van een oesterzwam bitterbal voor de airfryer op en ook vernieuwde rund- en kalfsvlees croquetten en bitterballen op. Daarnaast heeft de verpakking ook een nieuw stijlvol design gekregen.
Thomas van Hemert, CEO moederbedrijf Kwekkeboom, over de vernieuwde producten: “We hebben maandenlang getest in onze eigen proefkeuken en ieder ingrediënt onder de loep genomen. Daarbij hebben we gezocht naar de beste ingrediënten voor onze salpicon (de basis van de ragout) en de toevoeging van verschillende kruiden die onze bitterballen en croquetten zo uniek maken. Dit in combinatie met de lekkerste, meest krokante korst maakt voor ons de smaakervaring compleet.”
Oesterzwam bitterbal Kwekkeboom
Het nieuwe paradepaardje moet de Oesterzwam Bitterbal worden. Om tot deze umami-bom te komen is er heel veel getest, gekeurd en vooral geproefd. Over het resultaat is iedereen bij Kwekkeboom meer dan tevreden. Hij is gemaakt met een mix van circulair geproduceerde oesterzwam, shiitake, bundelzwam en eekhoorntjesbrood in combinatie met sjalotjes, tijm en een vleugje zwarte knoflook.
De volledig plantaardige bitterbal heeft bovendien dezelfde krokante korst als de andere bitterballen en croquetten van het merk. Met de bijzonder smaakvolle ragout aan de binnenkant levert het iedereen die zijn tanden erin zet een verrassende umami smaakexplosie op.
Borrelen op niveau
Van Hemert over het borrelen op niveau: “Bij een borrel hoort een goede bitterbal. Dat is onderdeel van onze collectieve identiteit. We zijn ongelofelijk trots op hoe kwalitatief onze bitterballen en croquetten nu zijn. We lieten ze proeven aan de familie Kwekkeboom en ook zij zijn heel enthousiast. Veel mensen houden niet voor mogelijk dat zulke krokante en smaakvolle hapjes makkelijk thuis kunnen worden afgebakken in de oven of airfryer.”
Nieuw design verpakkingen
De lanceringen vallen samen met het re-design van alle verpakkingen van Kwekkeboom, die een upgrade van de uitstraling kregen. De stazakken hebben vanaf nu een donkerpaarse kleur met subtiel motief en een hoofdrol voor de hapjes die erin zitten. Een andere aanpassing is de leesbaarheid van de smaakaanduiding op de verpakkingen.
De Oesterzwam Bitterballen voor de airfryer zijn nu al in de supermarkt te vinden. Op de vernieuwde croquetten en bitterballen is het nog even wachten tot medio april.
- Nederlandse supermarktprijzen stijgen het hardst in Europa - 13 oktober 2025
- The Art of Drinks 2025: honderden smaken op één dag onder een dak - 13 oktober 2025
- La Place opent veldkeukenrestaurant in Nationaal Militair Museum - 13 oktober 2025