
Chilli Chan’s komt met de ultieme upgrade van je instant noedels. Het merk introduceert traditionele Taiwanese tarwenoedels: Guan Miao noedels. Dit zijn zongedroogde tarwenoedels (en dus niet gefrituurd) die met het mes gesneden zijn waardoor ze dun, breed en een beetje kartelig zijn. Gooi er een goede saus bij en wat crispy chili-olie en het feest is compleet.
Deze noedels uit Taiwan worden gemaakt van niets anders dan lokale tarwe, water, zout. Na het kneden van de noedels worden ze gedroogd in de zon op grote gevlochten manden. Dit maakt ze dan ook duidelijk anders dan de gefrituurde instant noodles die iedereen kent.
Chilli Chan’s
De oprichter en eigenaar van het bedrijf is Eyan Chan, dochter van een Taiwanese moeder en een Hongkongse vader. Tijdens de pandemie krijgt ze inspiratie om de keuken in te duiken. Ze begint met het maken van haar moeders crispy chili oil, die ze al snel online verkoopt en aan toko’s. Inmiddels zijn de potjes in Nederland, Duitsland en Frankrijk te koop.
Noedel-pakketten
Daarmee hebben we twee van de drie belangrijke ingrediënten van de pakketten met de Chilli Chan’s Noodles al bekeken. Het derde ingrediënt is de saus en daar zijn er twee van. De sesam-soya is gemaakt van geroosterde sesam en zoete sojasaus en die is romig, rokerig, nootachtig en zoet.
Er is ook een plantaardig pakket en daar zit een XO-saus in. Traditioneel wordt die gemaakt van gedroogde garnalen en coquilles, maar de plantaardige variant is gemaakt van pied de mouton paddenstoelen, knoflook en chili. De rest van de ingrediënten blijft geheim.
Chilli Chan’s is te koop bij Stach, Sterk, Landmarkt, toko’s als Tjin’s, Shilla, Dun Yong en natuurlijk op www.chillichans.com
- EARTH Water en KLABU werken samen: ADE, donatie, limited edition - 28 oktober 2025
- Rooftopbar CIMA brengt Mexicaanse flair naar Amsterdam - 28 oktober 2025
- Van Helmond naar Eindhoven: chef Jermain de Rozario start opnieuw - 28 oktober 2025