Vat 911: exclusieve Tomasu-sojasaus in samenwerking met Porsche

Tomasu 911 x Porsche

Porsche Nederland en Nederlands sojasausmerk Tomasu presenteren vat 911: een exclusieve limited edition sojasaus. Het product werd op 30 oktober 2025 in Leusden onthuld. Het is een onderdeel van een samenwerking die draait om innovatie en traditie. Een korte documentaire legde het volledige maakproces vast; van de selectie van ingrediënten tot de afronding van het fermentatieproces.

Het fermentatieproces van vat 911 begon op 11 april 2023 en duurde 128 weken. Tomasu gebruikte sojabonen uit Mijnsheerenland, tarwe van Stougjesdijk, grijs zeezout uit Guérande en gevitaliseerd Rotterdams kraanwater. Gefermenteerd in een voormalig bourbonvat, uniek voor dit project, is vat 911 een eerbetoon aan ambacht, precisie en de voortdurende zoektocht naar perfectie bij beide merken.

Vakmanschap en pure ambacht

Dat deze merken elkaar vinden, heeft alles te maken met de kernwaarden van de bedrijven. Ze staan voor innovatie, ondernemerschap en hoge kwaliteitsstandaards. Het verhaal van Tomasu begon in 2017 met enkele vaten en een droom: een Nederlandse sojasaus maken. Al snel werden ze opgemerkt door enkele Nederlandse topchefs. Het project werd een succes en in 2025 wordt al het duizendste vat geperst.

Korte documentaire legt ambacht vast

Vat 911 verwijst naar het iconische Porsche 911-nummer. In de korte documentaire zie je hoe deze limited edition tot stand gekomen is. Hij laat zien hoe elk vat een stap vooruit betekent in de zoektocht naar perfectie. Daarnaast belicht hij de ambachtelijke productie, de alles-zelf-doen mentaliteit en precisie van beide merken.

Beschikbaarheid en release

Vat 911 wordt in een gelimiteerde oplage uitgebracht en is niet in de winkel verkrijgbaar. Meer informatie over de samenwerking en het verhaal achter vat 911 is te vinden op de website van Porsche.

Wes van Geneijgen

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *