
Oatly brengt in Nederland een kant-en-klare plantaardige matcha latte in een literpak op de markt. De opschuimbare drank is vrij van melk en soja. Er zit een lichte zoetheid en een vleugje vanille in de smaak. Het is een kwestie van even schudden en inschenken. De drank is klaar om uit de koeling of met ijs te drinken.
De plantaardige pionier legt de nadruk op de productiemethode achter de smaak. Volgens het bedrijf worden de groene bladeren gestoomd, waarna stelen en nerven worden verwijderd. “Voor onze nieuwe, snelle matcha worden groene theebladeren gestoomd om fermentatie te voorkomen en de versheid te behouden. Daarna worden de stelen en nerven verwijderd en vermalen tot een fijne poeder. Dit mengt moeiteloos met onze haverdrank”, zegt Rowena Roos, Head of Food and Drinks Experience bij Oatly.
Smaak en gebruiksgemak
Ook het gebruiksgemak speelt een grote rol. “Wij willen het voor mensen makkelijk maken om zuivel te vervangen door plantaardige alternatieven, zonder concessies aan smaak of gebruiksgemak. Met deze nieuwe shake-and-sip matcha lanceren we een product dat even eenvoudig als lekker is”, aldus Christiaan van Doornik, General Manager Oatly Benelux.
Landelijke introductie
De nieuwe matcha latte is vanaf nu verkrijgbaar in winkels door heel Nederland. Het product is bedoeld voor iedereen die snel een plantaardige matcha wil bereiden met de smaak en textuur van een klassieke latte. Het literpak kan in de koelkast worden bewaard en wordt het lekkerst geserveerd met ijs of gekoeld.
[Foto’s bij dit artikel © Oatly]
- Old Fashioned Week 2025: 40 bars en 3 topchefs presenteren twists - 6 november 2025
- Copal Amsterdam: moderne Mexicaanse keuken met oog voor traditie - 6 november 2025
- Braziliaanse chef weigert plantaardig te koken voor prins William - 5 november 2025
