Monkey 47 lanceert de 14de Distiller’s Cut Gin

Monkey 47 Distiller's Cut

Monkey 47 de gin uit het Zwarte Woud in Duitsland kondigt de release aan van de 14e editie van zijn gewilde Distiller’s Cut gin. Elk jaar zoekt het ginmerk een extra speciaal botanisch ingrediënt om zijn kenmerkende Schwarzwald Dry Gin om te toveren tot een limited-edition Distiller’s Cut. Dit jaar is het 48ste ingrediënt gevonden op de Zwarte Parel van de Middellandse Zee: kappertjes.

Geïnspireerd door het klassieke Italiaanse gerecht pasta met ansjovis en kappertjes, ontdekte Monkey 47 het kleine eiland Pantelleria. Dat is de zogenoemde Zwarte Parel van de Middellandse Zee net onder de Italiaanse kust. Dat is waar kappertjesstruiken met vlezige bladeren en delicate bloemen gedijen in de vulkanische grond en warme klimaat.

La Nicchia di Pantelleria

Op het eiland kwam het ginmerk terecht op een kleine lokale boerderij met een 75-jarige familietraditie in de kunst van kappertjesproductie: La Nicchia di Pantelleria. Monkey 47 is diep geworteld in de tradities van het Zwarte Woud. Ze maken hem met de hand waardoor een samenwerking met La Nicchia zeer natuurlijk voelt.

Kappertjes

De kappertjes, gesloten bloemknoppen, plukken ze zorgvuldig met de hand net voordat ze bloeien. Ze ondergaan een nauwkeurig tweestaps-zoutproces, waarvan de eerste stap cruciaal is voor het ontwikkelen van een pittige en licht prikkelende smaak. Een tweede zouting helpt bij het rijpingsproces en brengt een unieke en onderscheidende smaak naar voren: nootachtig, puur en elegant, met een uitgesproken zoetheid en een intense geur.

Ingrediënt 48

De Italiaanse kappertjes zijn een perfecte match om de complexe aroma’s van Monkey 47 gin te versterken. Nadat het spoelen van de kappertjes, voegen ze ze aan de maceraat toe voordat het distillatieproces verder gaat. Het resultaat is Monkey 47 Distiller’s Cut Edition 14. Een kruidige en elegante dry gin, met een vleugje zee, zoet nootachtig. En dit tegen een achtergrond van een mooie complexiteit.

Monkey 47 Distiller’s Cut

Alexander Stein, oprichter Monkey 47, over de gin: “Elk jaar geeft onze Distiller’s Cut ons de vrijheid om te experimenteren. Vaak verleggen we de grenzen van de Monkey 47 aroma’s op een bijzondere manier. We realiseerden ons dat kappertjes meer kunnen zijn dan alleen een garnering voor een beproefd pastarecept. Monkey 47 Distiller’s Cut Edition 14 Capparis biedt een opmerkelijke smaakervaring. En dat gaat niet alleen op voor degenen die zich willen laten meevoeren naar dat kleine vulkaaneiland in de Middellandse Zee.”

De limited edition gin is in beperkte oplage beschikbaar.

Wes van Geneijgen