Bobby’s Gin brengt nieuwe gin Pinang Raci op de markt

Het komt inmiddels niet snel meer voor dat ik onder de indruk ben van een gin, maar onlangs viel er echt een bijzonder exemplaar op deurmat. Dat was de nieuwe special edition gin van Bobby’s Gin genaamd Pinang Raci Spice Blend No.1. Het is een mengelmoes tussen de vertrouwde smaken van Bobby’s met vijf nieuwe ingrediënten geïnspireerd door het oosten.

Dat maakt het een warme, kruidige en aromatische gin die wanneer je ‘m proeft op een smaakvolle reis neemt naar het eiland van oorsprong, het Molukse eiland Ambon. Pinang Raci betekent als je het letterlijk vertaalt ‘een mengelmoes van kruiden’. Dat is precies wat naamgever van de gin, opa Bobby Alfons, altijd deed door het infuseren van jenever met kruiden die de smaak van de plaats Naku op Ambon herbergde.

Pinang Raci

Dat is ook de reden waarom kleinzoons Sebastiaan en David er nu naar idee van opa een eigen speciale editie Bobby’s Gin van hebben gemaakt. Daarvoor hebben ze vijf nieuwe oosterse ingrediënten toegevoegd. Daun Salam (Indonesisch laurierblad), Kurkuma, Galanga (laos), Ginger (gember) en Sweet Orange, met het vertrouwde mengsel van Bobby’s ‘eerste’ Dry Gin: kruidnagel, kaneel, citroengras, Java-peper, koriander en jeneverbes.

Ikat-patroon

Net als de originele Bobby’s Gin heeft de fles Pinang Raci ook een herkenbaar Indonesisch Ikat-patroon. Dat is voor de speciale editie een nieuw patroon geworden met een herkenbare, warme gele kleur. Die illustreert de bijzondere smaak en de oosterse botanicals die zijn gebruikt voor het maken van de gin.

Bobby’s Gin Pinang Raci Spice Blend No.1 is nu verkrijgbaar in 400 filialen van Gall & Gall en online via de Gall & Gall webshop. De verkoopprijs is € 39,98.

Wes van Geneijgen