
Na een drukke werkdag of gewoon op een lekkere zonnige dag tijdens je vakantie is er niks lekkerder dan jezelf te trakteren op een lekker en verfrissend drankje. In de zomer heb ik eigenlijk een vast arsenaal aan drankjes, maar dit jaar komen er wat nieuwkomers bij. Een goede Port-Tonic of een lekkere Espresso-Gin-Tonic zijn top cocktails op een warme dag. Een andere cocktail die echt verrast: de Velvet Batida.
De basis van deze cocktail is de crèmelikeur Disaronna Velvet. Die is drie jaar geleden geïntroduceerd in ons land door Disaronno. Dit soort likeuren zijn meestal een goede of een slechte zet. De Velvet hoort gelukkig in de eerste categorie. Het is een zachte likeur, maar wel goed romig waarin de kenmerkende Disaronno-aroma’s goed naar voren komen.
Hollandse koe
De romigheid van de crèmelikeur heeft Nederlandse roots. De nieuwe likeur is namelijk ontstaan door de klassieke amaretto te combineren met Nederlandse melk. Zo krijg je een zachte en zoete likeur die een beetje het beste van beide werelden combineert. En het mooie is dus: met de Velvet kun je best wel wat toffe cocktails maken.
Velvet Batida
De Velvet Batida bestaat maar uit twee ingrediënten: kokoswater en de Velvet. Maar de combinatie van deze twee is echt een winnaar.
Nodig:
- 60ml Disaronno velvet
- 60ml kokoswater
Maken:
Voeg de ingrediënten toe aan een shaker gevuld met ijs. Shake dit alles goed door totdat er condens op de shaker komt te staan. Pak een longdrink of juist een tumbler, vul die met ijs en schenk daarna de inhoud van de shaker in het desbetreffende glas. Veel verfrissender drankje ga je deze zomer niet krijgen!
- Nederlandse supermarktprijzen stijgen het hardst in Europa - 13 oktober 2025
- The Art of Drinks 2025: honderden smaken op één dag onder een dak - 13 oktober 2025
- La Place opent veldkeukenrestaurant in Nationaal Militair Museum - 13 oktober 2025
Eén reactie
Reacties zijn gesloten.