
Bombay Sapphire lanceerde deze zomer een nieuwe gin: de Citron Pressé. Deze heeft de smaak van versgeperste mediterraanse citroenen en is gemaakt van een natuurlijke fruitinfusie zonder toegevoegde suikers. De gin is qua smaakprofiel geïnspireerd door de Tom Collins. Dat maakt het waarschijnlijk zo’n ideale zomerse gin.
Bombay Sapphire Citron Pressé
De Tom Collins is in bars over de hele wereld een van de meest gedronken cocktails. Heel erg logisch dus dat een groot ginmerk als Bombay er mee is gaan experimenteren. Dat heeft met de Citron Pressé een bijzonder smaakvolle gin opgeleverd. Het mooiste is nog wel dat je hem heel makkelijk serveert in een longdrink vol met ijs afgetopt met tonic en gegarneerd met een schijfje citroen.
Bijzonder proces
Om tot de natuurlijke citroensmaak van de gin te komen, worden citroenen zo vroeg mogelijk in het seizoen met de hand geplukt en geoogst. Zo krijg je verfijnde, frisse citrusnoten in de natuurlijke fruitinfusie. Via een verfijnd infusieproces worden deze smaken namelijk gedistilleerd. Daarna worden er geen kunstmatige smaakstoffen of suikers toegevoegd. Zo krijgt de gin zijn uitgesproken kleur en natuurlijke smaak.
Essentie van citroen
Meesterdistilleerder dr. Anna Brock licht het proces toe: “Bij het creëren van de gin is het van essentieel belang dat we alleen de beste ingrediënten gebruiken om hiermee een product van de hoogste kwaliteit te creëren. Ivano Tonutti, Master of Botanicals, zorgt ervoor dat we mediterraanse citroenen van de hoogste kwaliteit oogsten wanneer ze het rijpst zijn, zodat de allerbeste smaken die de natuur te bieden heeft echt tot hun recht komen.
De frisse citroen wordt ondersteund door de klassieke tonen van onze infused gin, wat zorgt voor een natuurlijke zoetheid en een perfecte basis voor een groot aantal cocktails.”
In de mix
Tijdens de lancering van de gin werd al heel snel duidelijk dat je met de Citron Pressé een heerlijke cocktail maakt. Doe je hem in een met ijs gevulde longdrink en voeg je daar een scheutje citroensap en top je hem af met sodawater, dan heb je echt de Ultimate Tom Collins. Omdat hij zo’n duidelijk citroenkarakter heeft, is hij in allerlei cocktails te gebruiken zoals in een goede Fizz.
De Ultieme Collins
Ingrediënten
- 50ml (5 cl) Bombay Citron Pressé
- 15ml (1,5 cl) vers geperst citroensap
- 10ml (1 cl) suikersiroop (2:1 verhouding) /
- rietsuiker (of 1 theelepel witte kristalsuiker)
- Overgieten met sodawater (circa 75ml – bij
- voorkeur gekoeld)
- Citroenpartje (garnering)
- Kers (optioneel)
Bereidingswijze
- Vul het glas met ijsblokjes, schenk alles erin en roer.
- Garneren en serveren. (Als je kristalsuiker gebruikt,
los die dan eerst op voordat je ijs en soda toevoegt)
Benieuwd naar de Bombay Sapphire Citron Pressé? Hij is te koop bij Gall&Gall.
- Nederlandse supermarktprijzen stijgen het hardst in Europa - 13 oktober 2025
- The Art of Drinks 2025: honderden smaken op één dag onder een dak - 13 oktober 2025
- La Place opent veldkeukenrestaurant in Nationaal Militair Museum - 13 oktober 2025