Dr. Oetker Suprema: nieuwe premium pizza’s uit de diepvries

Dr. Oetker pizza Suprema

Dr. Oetker gaat mee met de ontwikkelingen in het diepvriesvak. Daar duiken van verschillende merken vaker premium diepvriespizza’s op. Daarom introduceert Dr. Oetker de nieuwe Suprema-lijn. Deze premium pizza’s, geïnspireerd op de ambachtelijke pizzabakkers van Napels, moeten de ervaring van versgebakken authentieke pizza evenaren.

Het zijn ook echt andere pizza’s dan die je gewend bent van het merk. Zo is gebruikgemaakt van een speciaal 3-fasen fermentatieproces dat 24 uur duurt, waardoor het deeg een bijzondere smaak ontwikkelt en een luchtige textuur krijgt.

Geheim ingrediënt

Volgens het bedrijf is het geheime ingrediënt voor deze pizza’s: tijd. Dat komt naar voren in de tijd dat het deeg rijst, waardoor de bodem zowel luchtig als dubbel zo krokant wordt. Het nieuwe proces zorgt ervoor dat de smaak van een ambachtelijke pizza wordt geëvenaard. Maar niet geheel onbelangrijk, dat de pizza’s ook perfect krokant uit de oven komen.

Drie soorten Suprema pizza’s

De Suprema pizza’s zijn verkrijgbaar in drie verschillende smaken: Salame Romano, Cinque Formaggi en Calabrese & ‘Nduja Tipo. Iedere smaak heeft zijn eigen kenmerken. De Salame Romano is belegd met romige mozzarella en royale plakjes Salami volgens Spianata Romana-stijl. De Cinque Formaggi bevat een melange van vijf verschillende kazen: mozzarella, gerookte cheddar, Formaggi Blu, ricotta en Provolone.

De Calabrese & ‘Nduja Tipo biedt een pittige smaakexplosie met Calabrese salami, ‘Nduja-stijl worst, rode paprika en een pittige chili-honingsaus. De basis voor al deze pizza’s wordt gevormd door een tomatenpassata van zongerijpte tomaten uit de Italiaanse Emilia-Romagna-streek, wat bijdraagt aan de rijke, authentieke smaak van de pizza.

Premium pizza’s bij de supermarkt

Dr. Oetker speelt met de Suprema-lijn in op de groeiende vraag naar premium pizza’s in de supermarkt. De afgelopen jaren is er een aanzienlijke stijging geweest in de vraag naar grotere, premium pizza’s. Dit wordt bevestigd door de toename van de verkoop van ‘XL pizza’s’, die in de afgelopen twee jaar met 91% zijn gestegen. Suprema speelt in op deze trend door een met een grotere premium pizza aan te bieden van kwaliteit.

Veel consumenten associëren diepvriespizza nog steeds met lagere kwaliteit, Dr. Oetker wil met de Suprema pizza’s laten zien dat het ook anders kan. Door de pizza’s onmiddellijk na productie in te vriezen, worden de voedingsstoffen van de ingrediënten behouden en blijft de smaak optimaal.

Smaaktest1

Dr. Oetker was zo aardig om de nieuwe Suprema pizza’s op te sturen. Wat gelijk opvalt, is dat het echt een ander soort diepvriespizza’s zijn. Crosta & Mollica heeft de pizzamakers echt aan het werk gezet. Dat is echt duidelijk te merken bij deze pizza’s. De bodem is echt lekker krokant, de drie combinaties zijn goed gekozen. En zo heb je ineens een lekkere optie erbij als je doordeweeks behoefte hebt aan een goede pizza.

De Suprema pizza’s liggen vanaf maart in de diepvriesvakken bij je supermarkt.

  1. Artikel op 25-3 geüpdatet met een review van de nieuwe pizza’s. ↩︎
Wes van Geneijgen

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *