Domino’s introduceert drie nieuwe pizza’s en knapperige bodem

 Pizzaketen Domino’s begint de week met goed nieuws. Vanaf nu is er bij Domino’s voor iedere pizza de knapperige Thin & Crispy bodem beschikbaar. Daarbij worden er ook nog drie nieuwe pizzasmaken aan het menu toegevoegd: Quattro Stagioni, Bianca Funghi en een nieuwe Four Cheese pizza. Ook is er een nieuw bijgerecht in de vorm van een pastasalade met gegrilde en geroosterde groenten en schelpjespasta.

Domino’s knapperige bodem

Bij Domino’s blijven ze in ieder geval doorgaan met het menu en de pizza’s innoveren. De nieuwe dunne en vooral krokante Thin & Crispy bodem is daar een goed voorbeeld van. Pizzachef Wieke Kleine Koerkamp over de nieuwe bodem: “Wat deze pizzabodem onderscheidt van andere pizzabodems op ons menu, is dat deze erg knapperig is. Hij eet bijna als een cracker en wordt belegd met smakelijke, verse pizzatoppings.”

Drie nieuwe smaken

Naast dat uit onderzoek bij Nederlandse consumenten bleek dat er naar een krokante pizzabodem aardig wat vraag was. En die was er ook voor nieuwe pizzasmaken. Dat heeft dus twee nieuwkomers en een verbeterde variant opgeleverd. Dat zijn de Quattro Stagioni, Bianca Funghi en een nieuwe Four Cheese pizza geworden.

De Quattro Stagioni is een klassieke pizza met een bekend smaakprofiel, bij deze variant zijn de toppings niet per een van de vier vlakken verdeeld maar juist alles over de hele pizza. De Bianca Funghi is een variant van de pizza Funghi, maar dan gemaakt met crème fraîche, pesto en extra Gouda Cheddar mix. De Four Cheese pizza is vernieuwd en heeft er nu de kazen mozzarella, Gouda, emmentaler en cheddar op.

Pastasalade met gegrilde groenten

En een van de nieuwe bijgerechten zou je er misschien niet verwachten: een pastasalade met geroosterde en gegrilde groenten. Daarvoor wordt er samengewerkt met groenteleverancier HAK Fresh. In de salade zit onder meer paprika, courgette, komkommer, gele wortel, zongedroogde tomaat en schelpjespasta met voor de liefhebbers een zakje Italiaanse kaas.

Wes van Geneijgen