Detroit-style pizza nu bij Domino’s: dik, knapperig en luchtig

Detroit Pizza Domino's

De Detroit-style pizza is gearriveerd in Nederland. Pizzaketen Domino’s introduceert namelijk de Detroit Pan Pizza. Dat is een rechthoekige pizza met een dikke, luchtige korst en een knapperige, gekarameliseerde kaaskorst. De pizza komt in vijf varianten: Cup & Crisp Pepperoni, Spicy DUO, Caprese, Chicken Kebab en Loaded Cheese.

    Deze stijl is in de jaren 40 van de vorige eeuw ontstaan in Detroit. Deze stijl onderscheidt zich door zijn unieke bakwijze in rechthoekige pannen. Dat is wat Domino’s nu naar Nederland brengt. De varianten zijn tijdelijk beschikbaar vanaf € 13,99.

    Een pizza met geschiedenis

    De Detroit-style pizza ontstond in de autohoofdstad van Amerika en werd gebakken in blauwstalen pannen, vergelijkbaar met die uit de industrie. Het resultaat: een pizza met een krokante bodem en een extra knapperige kaasrand. In Nederland zijn ze in vijf smaken te proeven.

    De vijf smaken

    • Detroit Cup & Crisp Pepperoni – knapperige pepperoni met een intense smaak.
    • Detroit Spicy DUO – een pittige combinatie van cupped pepperoni en ‘nduja.
    • Detroit Caprese – een frisse mix van pesto, tomaat en spinazie.
    • Detroit Chicken Kebab – kipkebab met ui en een royale swirl knoflooksaus.
    • Detroit Loaded Cheese – extra veel kaas, inclusief een krokante kaasrand.

    De pizza’s zijn beschikbaar als losse pizza, in een My Domino’s Box met twee bijgerechten of als Subzz.

    Extra Crunch

    De Cup & Crisp Pepperoni is een van de eyecatchers. Door de speciale bereiding wordt de pepperoni extra krokant en krijgt hij een intense, hartige smaak. Liever iets pittigers? De Detroit Spicy DUO combineert knapperige pepperoni met smeuïge, pittige ‘nduja voor een vurige bite.

    Meer kaas

    De Detroit Loaded Cheese is een droom voor kaasliefhebbers. Met een extra dikke laag kaas en een knapperige rand is deze pizza een ware smaakexplosie.

    Een Italiaanse twist

    Voor wie houdt van Italiaanse smaken, is er de Detroit Caprese. De combinatie van pesto, spinazie en tomaat brengt een vleugje Italië naar deze Amerikaanse klassieker.


    Wes van Geneijgen

    Laat een bericht achter

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *