Chokay lanceert snackrepen en viert 10 jaar chocolade

Chokay repen

Het Belgische chocolademerk Chokay maakt al tien jaar chocolade zonder toegevoegde suiker of kunstmatige zoetstoffen. Het merk viert dit jubileum met een uitbreiding van het assortiment: kleinere snackrepen, nieuwe smaken en een eigen webshop.

De basis van elk product bestaat uit slechts vier ingrediënten: duurzame cacao, agavevezels, zonnebloemlecithine en vanille. Daardoor zijn ze biologisch, vegan en glutenvrij. Daarmee speelt Chokay in op de groeiende vraag naar pure chocolade met een kort ingrediëntenlijst. De producten bevatten weinig koolhydraten en passen daardoor binnen een koolhydraatarm of ketogeen eetpatroon

Intense cacaosmaak

De afwezigheid van suiker zorgt dat de cacaosmaak aanweziger is. De pure variant bevat 54% cacao, de extra pure 65%. Volgens de makers is de smaak te vergelijken met een 70% tot 80% chocoladereep mét suiker.

Nieuwe formaten, vertrouwde ingrediënten

Naast de bekende repen van 70 gram introduceert Chokay nu snackrepen van 30 gram, handig voor onderweg of tussendoor. Ook nieuw: ‘bites’ in hersluitbare verpakkingen. De repen zijn verkrijgbaar in zeven smaken, waaronder Caramel Pecan, Salty Almond en Heavenly Hazel. De producten worden gemaakt in een sociale werkplaats en verpakt zonder plastic.

Breder verkrijgbaar

Chokay ligt inmiddels bij ruim 1.500 verkooppunten in Nederland en het buitenland. In Nederland is het merk onder andere te vinden bij Ekoplaza en diverse biologische speciaalzaken. Online zijn de producten beschikbaar via webwinkels als Puur Mieke en Dieetwebshop. Sinds kort verkoopt het merk ook rechtstreeks via de eigen webshop. Daarmee wil het meer consumenten bereiken die bewust willen genieten van chocolade.

Wes van Geneijgen

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *