Chef Rein op ’t Root serveert Cutting Edge-diner bij Europa

Samsung Cutting Edge restaurant Europa

Samsung en Restaurant Europa lanceren samen de fine dining-serie Cutting Edge. Chef Rein op ’t Root serveert vanaf 10 juni een tiengangenmenu waarin Koreaanse invloeden en strak design centraal staan. Gasten dineren aan een turquoise bar, met zicht op de keuken én op de nieuwe Galaxy S25 Edge.

Restaurant Europa in Amsterdam staat bekend om zijn uitgesproken keuken en creatieve samenwerkingen. Voor de nieuwe fine dining-serie Cutting Edge werkt chef Rein op ’t Root samen met Samsung. Het resultaat: een exclusieve dinerserie waarin vormgeving, technologie en gastronomie op elkaar inhaken.

Innovatief concept aan de bar

De setting van Cutting Edge wijkt bewust af van een klassiek restaurant. Gasten nemen plaats aan een 25 meter lange turquoise bar, met direct zicht op de open keuken. “We wilden een beleving creëren waarin de gast onderdeel wordt van het kookproces”, zegt op ’t Root. “Aan deze bar zie je hoe ieder gerecht ontstaat.”

Voor het eerst kiest Restaurant Europa voor een fine dining-aanpak. Het menu is opgebouwd rond precisie, minimalisme en smaakcontrasten. De inspiratie komt uit de Koreaanse keuken en de vormgeving van de Galaxy S25 Edge.

Tiengangenmenu met Koreaanse invloeden

Op het menu staan flinterdunne structuren, gefermenteerde accenten en verrassende texturen. Onder meer een koude aspergebouillon met jasmijnolie en langoustine met vlierbloesem en zwartebessentakken passeren de revue. Esthetiek en techniek gaan hand in hand.

Gasten kunnen hun wijnpairing personaliseren met behulp van Gemini AI. Daarvoor ligt op de tafel een Galaxy S25 Edge klaar. Op die manier wordt technologie op subtiele wijze onderdeel van de ervaring.

Praktische informatie

De fine dining-serie Cutting Edge loopt van 10 juni tot en met 3 juli, drie tot vier dagen per week. Er zijn twee tijdslots beschikbaar: van 17.00 tot 19.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur. Voor 58 euro per persoon ontvangen gasten een tiengangenmenu met wijnarrangement.

Wes van Geneijgen

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *