BBB Maastricht dag eerder door ceremonie Michelingids 2024

Het was groot nieuws in de Nederlandse gastronomische wereld dat de uitreiking van de nieuwe Michelingids van Amsterdam naar Maastricht verhuist en de komende vijf jaar tijdens horecavakbeurs BBB plaatsvindt. Hierdoor start horecavakbeurs BBB voor de liefhebbers van fine dining één dag eerder dan voorgaande jaren.

BBB een dag eerder

Op zondag 6 oktober opent dit jaar de BBB het beursgedeelte Foie Culinaire dat helemaal gefocust is op producten en diensten uit het hogere culinaire segment. Zo probeert de organisatie regionale bezoekers de gelegenheid te bieden om kennis te maken met de beurs. Daardoor vindt de 69e editie van BBB Maastricht dit jaar plaats van zondag 6 t/m woensdag 9 oktober in MECC Maastricht.

Foie Culinaire

Beursgedeelte Foie Culinaire is het deel van de beurs waar bezoekers zich onderdompelen in de wereld van fine dining. Daar krijgt iedereen een volledig overzicht van producten en diensten die horecaondernemingen naar een hoger niveau tillen. Meer dan 70 exposanten presenteren onder meer exclusieve wijnen, bijzondere ingrediënten en hoogstaand tafelgerei.

Chef’s Table

Dan wordt door twee (nog aan te kondigen) chefs ook de Chef’s Table geopend. Bezoekers genieten hier van een culinair driegangenarrangement tegen een aantrekkelijke prijs. Aansluitend vindt op zondagavond de Preview Party plaats: een en exclusieve avond waarop genodigden en stakeholders proosten op de opening van de 69ste editie van BBB Maastricht. Tijdens

BBB Maastricht

De eerste editie van de beurs werd in 1955 gehouden. Sindsdien bezoeken jaarlijks duizenden horecaprofessionals de beurs om te proeven, netwerken en zich te laten inspireren. Normaal duurt de beurs drie dagen. Doordat op maandag nu de uitreiking van de nieuwe Michelingids erbij komt, wordt er ook meer gedaan op het gebied van gastronomie.

[Afbeeldingen: ©Guy Houben Photography]

Wes van Geneijgen