
Vjèze Fur, oftewel Freddy Tratlehner, heeft de afgelopen jaren zijn liefde voor koken onder meer via zijn kookboeken gedeeld met Nederland. Hij zet op dat gebied deze week een nieuwe grote stap. Hij lanceert namelijk zijn eigen foodmerk: De Nieuwe Keuken. Het merk richt zich op het vervangen van vlees met groenten. Als eerste wapenfeit zijn vanaf nu drie smaken Lekker Fred’s Pulled Paddo’s verkrijgbaar.
De Nieuwe Keuken
De liefde voor koken en lekker eten neemt een voorname rol in het leven van Tratlehner. Dat deelde hij tijdens de pandemie ook al via zijn kookshow op Instagram. Om nog iets meer met die passie te doen is hij op een gegeven moment met een aantal vrienden gaan zitten om te kijken wát dit zou kunnen zijn. Dat is De Nieuwe Keuken geworden.
Pulled Paddo’s
Tratlehner over zijn eerste product, de pulled paddo’s: “Op zoek naar een gezond product zonder gekke bijsmaakjes dat zó lekker is dat je de rest van je gerecht eromheen kunt bouwen, zijn we uitgekomen op deze pulled paddo’s. Ze zitten vol met smaak en we hebben ze speciaal voor jou in reepjes gechopt en met kruiden besprenkeld. Wanneer je ze bakt krijgen ze een zalige bite.”
Amazone
De trigger om iets te gaan doen op het gebied van verduurzamen van de Nederlandse keuken was voor Tratlehner dat op een gegeven moment de Amazone letterlijk in de fik stond. Dat moest anders. In plaats van kijken naar soja en de focus op veel eiwitten, draait het bij het nieuwe voedingsmerk om meer groente aan het eetpatroon van de Nederlander toevoegen.
Drie smaken
De Pulled Paddo’s zijn het eerste product dat van De Nieuwe Keuken te koop is en het is er in drie smaken: Shoarma, Massala en Mexicano. Al deze producten zijn gemaakt met verschillende paddo’s met als hoofdbestanddeel de oesterzwam. Verder zijn ze vegan, gluten- en sojavrij en wordt alles geproduceerd in Noord-Holland.
De producten van De Nieuwe Keuken zijn via Crisp te koop of op een broodje bij Stach in Amsterdam.
- Exclusief feest Patrón El Alto bij Zum Barbarossa tijdens ADE - 7 november 2025
- Old Fashioned Week 2025: 40 bars en 3 topchefs presenteren twists - 6 november 2025
- Copal Amsterdam: moderne Mexicaanse keuken met oog voor traditie - 6 november 2025