Innovatieve moderne pannen van HexClad in Nederland verkrijgbaar

Na het veroveren van de Amerikaanse markt is nu Nederland aan de beurt om kennis te maken met het innovatieve kookgerei van HexClad. Het zijn inmiddels de favoriete pannen van Gordon Ramsay en ze worden gebruikt door thuischefs tot de chefs in sterrenzaken. Het zijn pannen van roestvrij staal mét een antiaanbaklaag, maar dan zonder teflon. Deze combinatie zorgt voor een ongeëvenaarde kookervaring.

Deze hybride technologie is gepatenteerd en combineert de voordelen van roestvrij staal en een antiaanbaklaag. Daardoor zijn ze geschikt voor allerlei kookplaten, waaronder inductie. Maar ze kunnen ook gewoon in de oven (tot 260 °C). Wat het helemaal ideale pannen maakt: de handgrepen blijven koel als ze op het vuur staan.

Innovatieve pannen HexClad

De pannen bestaan uit drie lagen: een aluminium kern tussen twee lagen roestvrij staal. Het roestvrij staal maakt de pan duurzaam, bestand tegen hoge temperaturen en zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling. Het lasergeëtste antiaanbakoppervlak – met het kenmerkend zeshoekig patroon – is gemaakt van een mix van keramiek en titanium, zorgt ervoor dat er weinig olie nodig is, eten niet blijft plakken en de pannen gemakkelijk schoon te maken zijn.

Krasbestendig

Door het ontwerp is het niet nodig om voorzichtig te zijn met houten, metalen of siliconen spatels bij het roeren in de pan. Ze zijn vaatwasmachinebestendig en je kan ze zelf schoonmaken met schuursponzen of staalwol. Iets dat onmogelijk is bij pannen met een antiaanbaklaag van teflon. Daardoor combineren de innovatieve pannen van HexClad het beste uit verschillende werelden waardoor ze net zo ideaal zijn voor een hobbykok als voor een sterrenchef.

De HexClad-collectie is online verkrijgbaar.

Wes van Geneijgen

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.