Een tosti uit de airfryer is lekkerder dan een pantosti

Ik ben ooit afgestapt van het hele idee van een tosti gemaakt in een tosti-ijzer toen ik voor het eerst een pantosti at. Dat is jarenlang mijn favoriete manier van het maken van een tosti geweest. En toen was er ineens een airfryer. Tijdens een van mijn experimenten heb ik er eens een tosti in gemaakt en dat was gelijk een winnaar. Groot nadeel: ik ben afgestapt van het idee dat een pantosti superieur is, dat is hij namelijk niet meer.

Met de airfryer maak je veel verschillende gerechten lekkerder klaar dan je gewend bent op de originele manier. Hij vervangt naast de frituurpan, vooral de oven en magenetron. Dat komt helemaal door de manier van de hetelucht stroom die continu is waardoor je bepaalde ingrediënten gewoon veel lekkerder klaarmaakt. Dat gaat ook helemaal op voor de tosti.

Tosti uit de airfryer

De airfryertosti is bijna de ideale tosti te noemen. Hij heeft een krokante buitenkant met de perfect gesmolten kaas aan de binnenkanten. Dat laatste is bij sommige andere manieren van een tosti maken nog wel eens het probleem, maar in de airfryer is de kaas helemaal gesmolten.

Krokante tosti

Een goede tosti bestaat uit een paar ingrediënten: je favoriete brood, ham, kaas en wat mayo. Natuurlijk kun je lekker gaan freestylen met het beleg van je tosti, maar laten we eerst even focussen op de basis. Je pakt twee boterhammen en aan de binnenkant doe je er wat boter op (dan blijft de ham en kaas plakken) en aan de buitenkant besmeer je hem met mayo.

Je belegt een van de twee boterkanten met kaas – ham – kaas en daar leg je de andere boterkant op. Dan is het een kwestie van de airfryer aanzetten op 180 °C en dan bak je hem in ongeveer 5 minuten heerlijk krokant en goudbruin. Iedere airfryer is anders, dus het kan zijn dat je tosti een paar minuutjes langer moet om dit resultaat te krijgen. Dat is even experimenteren met je eigen airfryer.

Wes van Geneijgen

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.