
Bij Vessel Amsterdam loop je ook dit najaar binnen voor ontbijt, lunch of diner. Het jaargetij maakt niet uit, want lente, zomer, herfst of winter bij deze hotspot in de Houthavens in Amsterdam zit je altijd goed. Vessel heeft een verwarmd terras dat omringd is door sfeervolle haardvuurtjes zodat je er in het najaar en winter heerlijk kan vertoeven.
In de zomer is het terras aan ’t IJ een van dé trekpleisters. Er zijn maar weinig plekken in Amsterdam waar je zo lekker aan het water zit en kan genieten van een ijskoude alcoholische versnapering en de culinaire verrassingen uit de keuken van Vessel. Ook niet geheel onbelangrijk: tijdens een warme dag duik je vanaf de kade zo het water in voor een verfrissende plons.
Romantische avonden
’s Avonds is het aan het water natuurlijk goed vertoeven, maar binnen bij Vessel zit je ook goed. In het ruim opgezette restaurant met hoge plafonds geniet je van een heerlijke avond uit. Want niet alleen vanaf het terras is het bij een van de haardvuurtjes heerlijk genieten van ’t IJ, maar ook zeker tijdens een romantische avond is het uitzicht op het water geweldig.
Menu brasserie
Door de jaren heen hebben verschillende chefs hun kunsten vertoond in de keuken van Vessel. Wat een rode lijn bleef was de eigenzinnige kijk op ingrediënten. Het menu in de brasserie heeft genoeg vegetarische en plantaardige opties en bestaat uit allerlei eigentijdse gerechten met een bijzondere twist.
Voor overdag vind je logische ontbijtopties als pistache croissants en voor de lunch een pastrami sandwich. Op het menu voor het diner staan veeel toffe gerechten, denk bijvoorbeeld aan een steak tartare met rode curry en kokos, kohlrabi crudo met lavas en kalamansi, en braised beef met zwarte bonen, kokosjus en basilicum.
Het geluk van Vessel is dat het onderdeel is van hotel Boat&Co waardoor het restaurant zeven dagen in de week geopend is, van 8:00 tot 22:00 uur.
- Nederlandse supermarktprijzen stijgen het hardst in Europa - 13 oktober 2025
- The Art of Drinks 2025: honderden smaken op één dag onder een dak - 13 oktober 2025
- La Place opent veldkeukenrestaurant in Nationaal Militair Museum - 13 oktober 2025