Restaurant Tozi start de lente met nieuwe reeks evenementen

Het Italiaans restaurant Tozi in Amsterdam start op 14 maart de lente met een nieuwe reeks evenementen onder de noemer Tozi Tales. De eerste avond draait om wijnen tijdens Tozi Wine Tales: A Taste of Piedmonte. Gasten worden deze avond meegenomen op een astronomische reis door de betoverende regio Piemonte.

Chef-kok Giacomo heeft voor deze avond een scala aan gepaarde cicchetti gecreëerd. Denk aan een selectie van verfijnde gerechten, zoals gemarineerde ansjovis met ‘Bagnet’-saus en geroosterd briochebrood geserveerd met Gavi, Elio Filippino – Piemonte, en kalfswang gestoofd in Barolo-wijn met knolselderijpuree, geserveerd naast een glas Langhe Nebbiolo, Elio Filippino – Piemonte.

Mooie wijnen

De wijnen worden verzorgd door de sommeliers van Tamis Wines. Zij nemen gasten mee in het verhaal van iedere wijn om zo in een plezierige proefervaring meer te leren over Piemontese wijnen. En ook om via deze weg te onderzoeken hoe elke delicate en heerlijke smaak de gerechten van Giacomo complimenteert.

https://www.instagram.com/p/C34tnxToDkX

A Taste of Piedmonte

Tozi Wine Tales: A Taste of Piedmonte vindt op 14 maart (vanaf 18:30 uur) plaats. Een ticket kost € 95,- per persoon. Daarbij zit het vijfgangenmenu bij inbegrepen en ook vijf glazen wijn die perfect paren bij de gerechten van chef Giacomo. De plaatsen zijn beperkt, dus reserveren is noodzakelijk. Dat kan via de website van Tozi en de Formitable widget door daar op ‘reserveer een tafel’ te klikken. Voor de andere evenementen bij Tozi deze lente, houd hun socials in de gaten.

Wes van Geneijgen