NORRA brengt fine dining met Scandinavische flair naar Bilthoven

Restaurant NORRA

In Bilthoven is een nieuwe culinaire bestemming geopend. Restaurant NORRA, aan het Emmaplein, combineert betaalbare fine dining met creatieve Franse gerechten en een Scandinavisch geïnspireerde sfeer. Achter het concept staat gastvrouw Lieke Nicole-Creemers, bekend van Le Nord, samen met haar man Grégory Nicole. In de keuken staat chef Boy van Rijn, die met zijn ervaring bij onder meer De Kas en ’t Nonnetje garant staat voor verfijning met een persoonlijke twist.

NORRA is gevestigd in een voormalige garage en biedt plaats aan 60 gasten. De naam verwijst speels naar het noorden én naar Le Nord, het andere restaurant van het echtpaar. Toch is het concept eigenzinnig: hier geen verrassingsmenu’s, maar drie vaste menu-opties, inclusief een vegetarische variant. En een robuuster menu met onder andere de iconische ‘pizza tonijn’ van Le Garage. Voor de lunch is er een snelle powerlunch met twee gangen.

Creatief en seizoensgebonden koken

De keuken van NORRA draait om seizoensproducten, bij voorkeur uit de regio. Chef Van Rijn serveert uitgesproken, eigentijdse gerechten die visueel én qua smaak verrassen. Denk aan een tartelette van zeebaars met foreleitjes of kabeljauw met daslook en dashi-beurre blanc. Wie liever zonder vlees of vis eet, vindt in het menu Botanique een volwaardig alternatief.

Alle gerechten worden geserveerd in een rustige, warme setting. Met een marmeren bar, zwarte plafonds, linnen tafels en veel hout is het interieur zowel chic als huiselijk. Het terras biedt op zonnige dagen plek met uitzicht op de ondergaande zon.

Wijnen onder de honderd euro

Op de wijnkaart staan zo’n 140 Europese wijnen, met een focus op betaalbaarheid. De meeste flessen kosten tussen de 40 en 75 euro. Er zijn bovendien zestien wijnen per glas én een aanbod alcoholvrije dranken. Bijzonder is de kaaswagen met een ruim assortiment gerijpte kazen, gepresenteerd aan tafel. Ook de chefs verschijnen regelmatig aan tafel om gerechten toe te lichten.

NORRA is aangesloten bij Euro-Toques Nederland, de vereniging voor restaurants die ambachtelijk, eerlijk en seizoensgebonden koken. Volgens Lieke Nicole-Creemers is het doel duidelijk: hoge kwaliteit toegankelijk maken, zonder in te leveren op sfeer of service.

Openingstijden en reserveren

Restaurant NORRA is geopend van dinsdag tot en met zaterdag, vanaf 12.00 uur voor lunch en vanaf 18.00 uur voor diner. Reserveren kan via www.restaurant-norra.nl.

Wes van Geneijgen

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *