Izakaya Duki: traditionele Japanse smaken met moderne twist

In Amsterdam en Utrecht is Duke of Tokyo al dé plek om te genieten van cocktails, muziek en karaoke. Sinds eind vorig jaar is er ook een Duke in Rotterdam. Naast alles wat de zaak in de andere steden al een favoriete hotspot maakt, heeft die in Rotterdam nog iets heel moois extra’s: Izakaya Duki. Een eigen restaurant waar je de traditionele Japanse keuken met een moderne twist kunt proeven. Onlangs is de nieuwe kaart geïntroduceerd, dus hoogste tijd om een kijkje te nemen.

Zoals je van de naam mag verwachten heeft Duke of Tokyo een enorme Japanse vibe. De sfeer van de zaak doet je denken aan alles wat Tokio interessant maakt qua kleurgebruik en interieur. Als je binnenloopt kom je eigenlijk gelijk in het gedeelte terecht waar je goede cocktails kan krijgen. Daar loop je via een schuifdeur Izakaya Duki binnen. Als je na het binnenlopen van de zaak gelijk rechtsaf de grote trap naar beneden afloopt, kom je in het karaokegedeelte.

Izakaya Duki

De kaart van de zaak bestaat uit klassieke Japanse gerechten met een moderne twist om te delen. De hele sfeer ademt ook hier: ga zitten met vrienden (of geliefden), neem wat te drinken en eet er iets lekkers bij. Op het nieuwe menu stonden een paar absolute winnaars waarbij het respect voor de ingrediënten heel erg opviel.

Er staan twee soorten tartaar op het menu, waarbij voor bij de garnalentartaar met yuzu (ebi yuzu kosho) er duidelijk uitsprong. In de keuken werken ze graag met de grill, dus dan is de gegrilde kool (kyabetsu) een enorme aanrader. Als je benieuwd bent wat ze met een ingrediënt kunnen dat wij hier zo goed als uitgespeeld hebben, bestel dan de makreel (shime saba). Verder een echte winnaar als je van vlees houdt: de langzaam gegaarde varkensnek (Shougayaki). En hoewel ik niet van de zoete desserts ben, moet ik iedereen het ijs met rijstpudding aanraden (Shiro Choco).

Sake

Een andere fijne verrassing van Izakaya Duki is de aandacht die besteed is aan de sake op de kaart. Het aantal sakes is best groot te noemen waardoor je tijdens een diner ook echt een soort van sake-tasting van kan maken. Daarbij helpt het heel erg dat het personeel precies weet welke sake qua smaak goed past bij welk gerecht. Zodoende heb ik voor het eerst écht sake leren drinken en dat kan ik iedereen aanraden.

Cocktails

Op het gebied van cocktails zit je natuurlijk helemaal goed bij Duke of Tokyo. De cocktails worden met een focus op duurzaamheid bereid, waarbij ieder onderdeel van de ingrediënten wordt gebruikt, inclusief het vruchtvlees, de zaden, de schil en het sap, om op die manier verspilling te minimaliseren. Of het nu een laag-ABV drankje is, een sterke old-fashioned, of een brain-freezing Popstar Martini slushy.

Wes van Geneijgen

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.