Château Neercanne heeft exclusief menu voor TEFAF Maastricht

Champagnehuis Ruinart heeft voor de TEFAF in Maastricht een bijzondere gastronomische samenwerking met Château Neercanne in Maastricht. Chef Raymond Remmen van restaurant L’Auberge op het chateau heeft een exclusief menu gecreëerd met als thema Conversations with Nature dat tot eind maart geserveerd wordt.

Chef Remmen neemt gasten mee op een culinaire reis waarbij lokale ingrediënten omgetoverd worden tot delicate kunstwerken. Het eerste voorgerecht is een ode aan de lente, door het gebruik van de eerste schuiten van het seizoen. In het tweede gerecht werkt hij met groen blad, een knipoog naar de zomer. Voor het hoofdgerecht werkt de chef met de laatste volgroeide bladeren van het seizoen en de hergroei van de radicchio. Voor het dessert kies Remmen ervoor om te werken met rabarber. 

Conversations with Nature

Het menu dat chef Remmen in samenwerking met de champagnes van Ruinart heeft samengesteld past mooi bij de Brut, de Blanc de Blancs en Rosé van het champagnehuis.

Zachtgekookte schelvis met geitenkwark, kokkels en grotchampignon geserveerd met een olie van wilde knoflook
Geserveerd met de allereerste groene scheuten van het seizoen

Grotchampignon duxelles, crème van oude kaas en tarwe crouton geserveerd met escargots en een pesto van knoflookmosterd
De scheuten groeien door tot volle, groene bladeren

Kalfslende geserveerd met pommes fondant, kalfsjus en seizoensgroente
Volle groene bladeren gaan over in de laatste wortels en de hergroei van het seizoen begint

Mousse van rabarber met witte chocolade
Seizoensfruit, rechtstreeks van het land

Chef Raymond Remmen

Chef Remmen zijn visie voor de keuken van restaurant L’Auberge is heel erg verbonden met de natuur. Dat heeft alles met de ligging van Château Neercanne in de Jekervallei te maken. Daarbij heeft de chef een eigen moestuin die inmiddels onmisbaar is voor de gerechten die hij maakt, net als de samenwerking met lokale producenten. Voor hem is L’Auberge als een intieme avond in de bioscoop, waar hij een film bekijkt die boeit en inspireert, en waar onder zijn leiding een betoverende reis van smaken plaatsvindt.

Het viergangendiner is inclusief een glas Ruinart Brut en kost per persoon 85 euro, reserveren kan via de website.

Wes van Geneijgen