
Restaurant Florentin heeft de deuren geopend in de Amsterdamse Pijp. Het is een Israëlisch restaurant met een simpel concept: all day brunch met de invloeden van Tel Aviv. Op de kaart vind je dus een traditioneel Israëlisch mezze-ontbijt tot shakshuka florentine. Voor eigenaren Batya Post en Ricardo Chaves draait het hele concept om het idee van een goede brunch aan grote tafels zoals heel normaal is in Tel Aviv. Amsterdam mistte nog echt zo’n plek als Florentin.
Florentin in Amsterdam
Post is half-Israëlisch en Chaves is half-Colombiaans. Samen openen ze nu een plek waar gasten de brunchcultuur uit het Midden-Oosten kunnen ervaren. De menukaart heeft een uitgebreid traditioneel ontbijt met eieren, salade, scnhitzel en challa (Joods brood) met hummus en matbucha en sabih met aubergine en aardappeltjes. Daarbij worden huisgemaakte sappen, lemonades en ijsthee geserveerd.
Lokale leveranciers
Voor het koppel is een van de speerpunten dat alles wat uit de keuken komt van hoge kwaliteit is. De leveranciers van de producten hebben ze met zorg uitgekozen en bijvoorbeeld het brood (challa en arepa) zijn huisgemaakt. Dit alles moet ervoor zorgen dat gasten als ze bij Florentin gaan zitten zich even op een zondagmiddag in Tel Aviv wanen.
Wijk in Tel Aviv
Florentin is afgeleid van de gelijknamige wijk in Tel Aviv. Die gaat op dit moment een soortgelijke transformatie door als de Amsterdamse Pijp jaren geleden. Inmiddels weten de hippe mensen in Tel Aviv de kleurrijke en een tikkeltje alternatieve wijk al goed te vinden. Die typische uitstraling is ook doorvertaald naar Florentin in Amsterdam.
Mural
Daarbij speelt kleur een belangrijke rol. In de zaak vind je een mural van street-artists (en broers) Wessel en Stein Koning en dat is een echte eyecatcher. In de zaak is er plek voor 24 gasten en in de zomer wordt het terras opgebouwd en dat biedt nog eens plek aan 40 gasten.
Restaurant Florentin in Amsterdam is zeven dagen per week van 9:00 tot 16:00 uur geopend.
- EARTH Water en KLABU werken samen: ADE, donatie, limited edition - 28 oktober 2025
- Rooftopbar CIMA brengt Mexicaanse flair naar Amsterdam - 28 oktober 2025
- Van Helmond naar Eindhoven: chef Jermain de Rozario start opnieuw - 28 oktober 2025