
In Rotterdam gaat deze week een nieuwe telg in de 1NUL8-familie open: barbecuerestaurant 1NUL8 Let’s Meat. Het is een vleesrestaurant anno nu waar je naast een ruim aanbod aan toffe vleesgerechten ook een ruim aanbod vis- en vegetarische gerechten op de kaart hebt staan. De meeste gerechten worden waar mogelijk bereidt in de Josper-grilloven voor die echte houtskoolsmaak en rokerigheid.
Vorig jaar opende eigenaren Floris van der Sluis en Fabian Loveriks restaurant 1NUL8 Basement. Interieurarchitect Dennis Koeslag is verantwoordelijk voor het ontwerp van beide zaken. In de nieuwe zaak werkte hij met hoogteverschillen, patronen en veel natuurlijke tinten. Net als in restaurant Basement is een 3D geprinte bar prominent aanwezig in de zaak.
1NUL8 Let’s Meat
Het menu van het restaurant is een stuk verfijnder dan je verwacht bij een normaal vleesrestaurant, dus geen grote hompen vlees of flink kluiven. Wel staan er klassieke gerechten als pata negra, flat iron, ribeye en côte de boeuf op de kaart. De keuze voor het vlees komt door de nauwe samenwerking tussen executive chef Patrick Hassell en kwaliteitsvleesleverancier Nice to Meat. Andere gerechten: Dorade van de Josper, vongole, gamba’s pil pil, geroosterde bloemkool en verschillende sides.
Laagdrempelig en verfijnd
Mede-eigenaar Fabian Loveriks over de nieuwe zaak: “Let’s Meat is een vleesrestaurant die past in deze tijdgeest: geen donker vleeshol maar een gemoedelijk en toegankelijk restaurant waar je met alle gezelschappen terechtkunt. Met het meest kwalitatieve vlees van goede herkomst en ook ruime keuze voor niet-vleeseters.
Je schuift hier net zo makkelijk aan voor lunch tijdens een marktdag op ons prachtige terras, als om de verjaardag van je beste vriend of een familiefeest te vieren. En heb je zin om lekker uit te pakken met goede wijn en cocktails, dan kan dat natuurlijk! Let’s Meat is niet voor niks onderdeel van 1NUL8.”
De zaak is dagelijks geopend van 12:00 tot 00:00 uur en vrijdag en zaterdag tot 01:00 uur.
- Reistrends voor 2026: reizen wordt persoonlijker dan ooit - 26 oktober 2025
- Teremana Tequila breidt uit naar twintig nieuwe markten - 25 oktober 2025
- NVWA grijpt in: vegetarisch gehakt moet andere naam krijgen - 25 oktober 2025



